Noutăți by Geanina Studencu

18 noiembrie 2024

Utilitatea muzicogramei în educația muzicală la copii

Predarea muzicii copiilor necesită tehnici și metodologii care să se conecteze cu creativitatea lor și să le permită să se distreze în timp ce dobândesc bazele limbajului muzical. Cu această viziune s-a născut muzicograma în anii 70 : un grafic sau desen care reprezintă elementele unei piese muzicale pentru a ajuta ascultătorul să…
Citeste mai mult...
11 noiembrie 2024

Ce asteptari au parintii atunci cand isi inscriu copiii la un atelier de stimulare prin muzica?

Am o relatie cat se poate de deschisa cu parintii copiilor cu care lucrez, iar daca am ocazia, ii intreb deschis de ce isi aduc copiii sa lucreze cu mine. Raspunsurile sunt atat de frumoase, insa atat de diferite … ma bucur de tot ce aud si invat cate ceva…
Citeste mai mult...
4 noiembrie 2024

Parintii - arhitectii personalitatii copilului

Prin comportamentul lor si prin modul in care raspund in anumite situatii, parintii devin arhitectii personalitatii copilului. Insa personalitatea parintelui nu este singura care isi pune amprenta asupra dezvoltarii copilului, luandu-se in calcul o serie de multi alti factori. Comportamentul părintelui este exemplu pentru un copil. Copilul observă foarte rapid…
Citeste mai mult...
28 octombrie 2024

De ce consider extrem de importanta parcurgerea gradinitei?

Saptamana tracuta am dus pentru prima oara in gradinitele in care tin optionalul, o fisa din noile kit-uri de lucru BRAIN EXERCISES. Am folosit o fisa relativ usoara, din kit-ul brain exercises 3-6 ani, pe care am folosit-o doar cu copiii de la grupele mijlocie si mare. Fisa propusa nici…
Citeste mai mult...
21 octombrie 2024

Ce mi-as dori sa aud de la parintii copiilor cu care lucrez?

Atunci cand un copil ajunge la mine pentru prima oara, imediat dupa atelier, parintele ma intreaba: “cum s-a descurcat?”. Mi-ar placea tare mult sa fie reformulata aceasta intrebare, si sa aud: “cum s-a adaptat?”. Pana sa se descurce la exercitii, copiii sositi la Music pentru intaia oara au nevoie sa…
Citeste mai mult...
14 octombrie 2024

Inca invat sa gestionez anumite emotii ...

"Cand vin in Romania, sigur vin sa te cunosc personal!"- acest mesaj era in inbox-ul Instagram cu un an in urma ... Bineinteles ca ma bucur de interactiunea cu urmaritorii, si apreciez fiecare mesaj sau comentariu, fiecare cuvant de lauda, insa nu ma astept sa am parte de o conectare…
Citeste mai mult...
7 octombrie 2024

MUTISMUL SELECTIV: cum a reusit eleva mea Laura sa treaca prin aceasta afectiune, cum a inceput si la ce stadiu este acum?

Povestea de astazi nu este un oarecare, ci este despre puterea unei mame care a ales sa isi insoteasca fiica pe drumul vindecarii, care a ales sa se conecteze cu fiica sa si să lucreze cot la cot cu ea pentru a o ajuta sa isi depaseasca problema cu care…
Citeste mai mult...
30 septembrie 2024

Procesarea muzicii si creierul

Felul în care procesăm muzica necesită o activitate neuronala în mai multe zone ale creierului, incluzând aria de asociație auditivă din lobii temporali, aria memoriei de lucru auditive din lobii frontali și centrii nervoși din sistemul limbic. Studiul unor subiecti suferind de leziuni ale creierului a arătat că funcțiile muzicale…
Citeste mai mult...
23 septembrie 2024

Invata mereu ceva nou! Astfel, vei starni curiozitatea copilului tau.

Noi suntem cele mai la îndemana exemple pentru copiii nostri! Inainte de a imita ce vad la gradi/scoala/parc/societate, noi suntem modelul lor, atat in comportamentele bune, cat si in cele mai putin bune. Au fost situatii cand am fost injurata si ironizata de copii de 4-5 ani … si am…
Citeste mai mult...
16 septembrie 2024

De ce am integrat in programa Music class exercitii neuro ritmice?

Există puține lucruri care stimulează creierul așa cum o face muzica. Pentru a-i ajuta pe copiii nostri sa se dezvolte sanatos, si pentru a ne ajuta si pe noi sa ne mentinem creierul tanar pe tot parcursul procesului de îmbătrânire, ascultarea sau redarea muzicii este un instrument excelent: MUZICA oferă…
Citeste mai mult...
9 septembrie 2024

Ganduri de inceput de an scolar: 2024-2025

Acest mesaj e pentru tine, mamă de copil mai mic sau mai mare! Poate ca esti in perioada in care copilul tau e bebelus/toddler si este dependent de tine … pariez ca iti spui: “abia astept sa creasca, sa nu mai stea lipit de mine”! Sa stii ca am fost…
Citeste mai mult...
2 septembrie 2024

Experienta mea la Cursul Intensiv de vara Dalcroze

Urameresc de multi ani metoda Dalcroze si stiu ca ofera o alternativa extraordinara in ceea ce priveste educatia muzicala in randul copiilor si al adultilor. In toamna anului trecut chiar am participat la un seminar organizat de coordonatorul Adriana Aush, si mi s-a parut relevator, asa ca anul acesta, de…
Citeste mai mult...
22 august 2024

De ce sa alegi pentru copilul tau gradinita Montessori Class Preschool?

In septembrie 2023, mi s-a propus sa ma alaturi gradinitei Montessori Class Preschool, cu optionalul Music class. Avand o perioada aglomerata, cu multe proiecte in curs, am fost destul de rezervata in a raspunde afirmativ, insa atat de frumos au decurs discutiile telefonice/via email, incat am stiut dinainte de a…
Citeste mai mult...
12 august 2024

Este greu sau usor sa faci un lucru de la 0?

Învată mereu ceva nou! Fii curioasă! Explorează! Pune-ți mintea la lucru! Caută mereu sa experimentezi lucruri altfel! Investeste in pasiuni noi! Stiu ca toate cele de mai sus sunt extrem de benefice mintii noastre, insa nu mereu ne este usor sa iesim din zona de confort, corect? Imi doream de…
Citeste mai mult...
31 iulie 2024

Calatoria la Istanbul cu masina, cu un copil de 8 ani si jumatate - vom repeta experienta?

Nu aveam in plan sa vizitam Istanbulul vara aceasta, insa am fost convinsa de cativa parinti din comunitate sa imi iau cateva zile libere. Nu ne-a atras prea tare litoralul romanesc, asa ca am decis sa mergem la Istanbul, cu masina personala. Ne-am gandit si razgandit cu privire la ora…
Citeste mai mult...
22 iulie 2024

Bebelusii privati de bratele mamei in primele zile de la nastere, pot avea intarzieri in dezvoltare?

Un studiu realizat de cercetatorii de la Florida Atlantic University demonstreaza ca atingerea si contactul mama-copil sunt esentiale pentru o reglare optima a neurodezvoltarii la inceputul copilariei. Kangaroo Care, o metoda piept-piept de ingrijire a unui bebelus, in special a celui prematur, a fost asociata cu dezvoltarea neurofiziologica. Asociația Prematurilor…
Citeste mai mult...
15 iulie 2024

10 lucruri pe care parintii NU ar trebui sa le faca niciodata

Sunt pasionata sa citesc si sa ma documentez in ceea ce priveste sanatatea creierului, si incerc sa pun in aplicare toate sfaturile pe care specialistii in neurologie-neurostiinte le prezinta in carti/documentare. M-am oprit la un pasaj extraordinar de interesant pe care l-am gasit in cartea "Schimba-ti creierul in 365 zile",…
Citeste mai mult...
8 iulie 2024

Ce frumos ar fi daca ne-am vedea, fiecare de gradina sa ...

Consider ca versurile tuturor pieselor sunt inspirate din viata reala sau din trairile celui care scrie textul piesei cu pricina, iar Tania Turtureanu sigur a stiut ca multa lume se va regasi in versurile "Ce frumos ar fi daca ne-am vedea, fiecare de gradina sa". Nu stiu cum este in…
Citeste mai mult...
1 iulie 2024

De ce multi parinti au decis sa NU mai colaboreze cu mine?

Multi parinti, mai ales parinti ai copiilor sub 3 ani, au refuzat sa mai frecventeze atelierul muzical, pe motiv ca am reguli interne … Nu mi-au spus direct acest lucru, insa am aflat de la prieteni comuni sau din feedback-ul oferit in parc altor persoane. Nu am livrat un serviciu…
Citeste mai mult...
24 iunie 2024

Nu exista gradinita/scoala perfecte, insa exista oameni dedicati meseriei lor!

Pe perioada cat a fost la gradinita fiul meu, foarte des eram intrebata: “cum este unde il duci pe Nicholas?” De 2 ani, de cand a inceput scoala, intrebarea pe care o primesc la fel de des este: “cum e la Liceul Româno-Finlandez?” Raspunsul meu a inceput si va incepe…
Citeste mai mult...
17 iunie 2024

Cine are nevoie de incredere? Copiii sau parintii?

Am fost acolo! Am fost si eu acea mama foarte panicata, care era de parere ca fiul ei respira doar in prezenta ei, ca nu se va acomoda nicaieri, niciodata, si iata ca la ceva ani distanta, odata cu experienta si cu povestile auzite de la parintii cu care lucrez,…
Citeste mai mult...
10 iunie 2024

Dumnezeu are incredere in noi!

Dumnezeu are incredere in mine, in tine, in noi! Asta am auzit de curand la un post de radio crestin: "Dumnezeu ne iubeste atat de mult si are atat de multa incredere in noi, ca nici nu realizam ce daruri incredibile ne ofera!". Si de cum am auzit aceasta replica,…
Citeste mai mult...
3 iunie 2024

De ce am ales sa dau mai departe tot ceea ce stiu?

Am pornit de la 0 pe acest drum, al educatiei copiilor prin stimulare muzicala. Imi amintesc de parca a fost ieri, ca pregateam lansarea primului atelier muzical, si ma intrebam continuu: chiar fac asta, ce e in capul meu? La acea vreme, creasem doar 4 sau 5 programe de lucru…
Citeste mai mult...
27 mai 2024

Cum am reusit sa imi SURPRIND sotul de ziua lui ...

Pe scena impreuna, acasa impreuna ... nu de putina vreme, ci de aproape 20 de ani. Si evident ca lumea intreaba: "cum rezistati sau cum ati reusit?". Nu exista o reteta sau un secret al unei casnicii reusite, si cred ca exista suisuri si coborasuri in orice familie, insa important…
Citeste mai mult...
21 mai 2024

Sunt un exemplu pentru cei din jurul meu?

Biserica de care apartin si biserica la care merg regulat deja de 20 de ani, se afla in Bucuresti si este situata pe Lacul Morii: Sfantul Francisc de Assisi. Inca de cand eram adolescenta m-am apropiat de comunitatea de tineri a bisericii si de preotii care o conduceau la acel…
Citeste mai mult...
13 mai 2024

Stimularea prin muzica = DISCIPLINA HIBRIDA

Disciplina hibrida - asa era denumita stimularea prin muzica, intr-o carte citita recent. Atat frumos mi-a sunat aceasta denumire, incat am incercat sa dezvolt ideea si sa ma gandesc exact la tot ce invata copiii in cadrul atelierul meu muzical. Hibrid = incrucisarea a 2 genuri/soiuri Adaptat insa la ceea…
Citeste mai mult...
8 mai 2024

Afazia si terapia prin muzica

Samuel suferă de afazie expresivă severa, in urma unui accident vascular suferit pe când avea aproape şaptezeci si unu de ani. La doi ani de la accident, și-a pierdut complet capacitatea de a vorbi, ramanand incapabil să scoată un singur cuvânt, în ciuda logoterapiei intensive. Salvarea lui a venit când…
Citeste mai mult...
29 aprilie 2024

MIT sau REALITATE? Stimularea prin muzica se aplica doar copiilor?

Stimularea prin muzica & ritm & miscare ia un avant extraordinar in intreaga lume, chiar si in randul adultilor. De ce oare? Pentru ca atat medicii psihologi, cat si medicii neurologi au inceput sa vorbeasca despre beneficiile muzicii asupra starii de bine si asupra creierului. Mi-as dori ca macar o…
Citeste mai mult...
22 aprilie 2024

De ce am ales sa fiu ambasador al unui ONG ce vizeaza copiii nascuti prematur?

Pana sa devin ambasador al Asociatia Prematurilor, adica acum 3 ani, nu vorbisem nicaieri si cu nimeni despre nasterea prematura a fiului meu, si despre faptul ca la 2 zile de la nastere, am plecat din spital singura, fara el, el fiind nevoit sa ramana initial la terapie intensiva si…
Citeste mai mult...
15 aprilie 2024

Sunt momente cand imi vine să renunt …

Iubesc tot ce am cladit in ultimii ani! Iubesc sa vad cu cresc sub ochii mei atatea generatii de copii! Iubesc tot ce inseamna exercitiile pe care le lucrez zi de zi! Dar am zile in care sunt daramata la propriu de toata munca depusa, de toata rabdarea pe care…
Citeste mai mult...
8 aprilie 2024

Cum am reusit sa cresc ORGANIC in social media?

In spatele unor cifre reale, se află mii de ore de munca. In urma cu 4 ani aveam doar o pagina de facebook, cu alta denumire fata de cea actuala, si postam haotic, asa cum simteam la acea vreme. Am simtit ca trebuie sa lucrez putin in a ma perfectiona…
Citeste mai mult...
1 aprilie 2024

Activitatile optionale nu (mai) sunt un moft

“Pe vremea mea, copiii mei nu faceau atatea optionale, si s-au descurcat in viata foarte bine” - asta mi-a scris o doamnă saptamana trecuta. Am preferat sa ii spun diplomat ca fiecare parinte alege ce simte ca e corect pentru copilul sau, insa as dori sa detaliez putin ce trebuia…
Citeste mai mult...
25 martie 2024

Nu sunt potrivita pentru copilul tau, daca ...

In lucrul cu copiii, beneficiarii sunt copiii, insa clientul direct imi este parintele, corect? Astfel ca munca mea nu se rezuma doar la activitatile cu copiii, ci si la relatia cu parintii. In 90% din cazuri, atrag familii EXTRAORDINARE, insa evident, atrag adesea si oameni pentru care nu sunt “acel…
Citeste mai mult...
18 martie 2024

Integrarea muzicii in lucrul cu copii cu dizabilitati

De la inceputul acestui an, sunt cursant la distanta in programul "Lucrul terapeutic prin muzica pentru copii cu dizabilitati", program sustinut de Music as Therapy International. Mi-am dorit mult sa intru putin si in aceasta zona, intrucat in ultimii ani am primit foarte multe cereri de a lucra cu copii…
Citeste mai mult...
11 martie 2024

De unde sa incep? Daca nu va functiona?

Sambata ce a trecut, site-ul www.demeseriefemeie.ro a implinit un an, astfel ca a avut loc un mare eveniment, pentru a sarbatori cum se cuvine. Mihaela Lazar, fondatoarea acestui site si totodata a comunitatii de facebook DE MESERIE FEMEIE, a ales ca si eu sa fiu speaker, alaturi de alti profesionisti…
Citeste mai mult...
4 martie 2024

Sunt LIMITELE un aliat in dezvoltare copiilor?

Saptamana trecuta am fost insotita la emisiunea Vorbeste Lumea, de sotul meu - a fost prima oara cand m-a vazut alaturi de copii, cand a fost prezent langa mine, vazandu-ma in rol de profă. Pana sa intram in direct, am luat copiii deoparte, i-am asezat cum s-a putut, si am…
Citeste mai mult...
27 februarie 2024

Aventura noastra in Dubai

Toti 3 iubim vremea calduroasa, si ne place ca pe periada iernii sa ne bucuram de o tara calda. Destinatia aleasa pentru acest an a fost Dubai, si pe langa curiozitatea de a vizita obiectivele turistice, am profitat sa ne vizitam si prietenii stabiliti acolo. Am ales un sejur de…
Citeste mai mult...
12 februarie 2024

Nu de putine ori am fost gata sa renunt!

Uneori, mi-a fost tare greu! Cand ne este bine si suntem in zona de confort, totul e usor si lucrurile merg ca pe roate, insa cand dam de greu, cum ne comportam? Fugim? Renuntam? Cerem ajutor? Dam cu piciorul la tot ce am realizat? Calea antreprenoriatului este cu suisuri si…
Citeste mai mult...
5 februarie 2024

Cum imi exersez tehnica de a vorbi in public?

Un top 3 al fricilor oamenilor, spune ca teama de a vorbi in public se numara 100% printre cele 3. Cand privim un artist, moderator, prezentator, imediat il taxam daca face o greseala sau daca are un mic dezacord gramatical, insa ne-am intrebat vreodata cat de greu/usor ii este sa…
Citeste mai mult...
29 ianuarie 2024

TOP 3 branduri personale romanesti care ma inspira

Se spune ca suntem media celor 5 oameni care ne inconjoara, pe care ii urmarim sau cu care ne petrecem timpul. Adevarat sau fals? Cele 3 persoane despre care voi vorbi astazi, sunt 3 femei puternice, de succes, pe care le urmaresc de ani de zile, si care au impact…
Citeste mai mult...
22 ianuarie 2024

Nu poti ajunge la toata lumea!

Nu poti multumi pe toata lumea! Nu poti ajuta pe toata lumea! Nu poti fi pe placul tuturor! Nu poti rezona cu toti cei din jurul tau! Nu te poti da dupa cum bate vantul, doar pentru a da bine sau a nu supara pe cineva. In prima parte a…
Citeste mai mult...
15 ianuarie 2024

Este vina profesorului/indrumatorului cand copilul stagneaza?

La ce ne raportam cand evaluam un profesor/antrenor/cadru didactic? Luam in calcul doar asteptarile noastre vis a vis de abilitatile lui academice si modul sau de predare sau urmarim si cat/cum munceste copilul nostru? Ne-a luat ceva vreme sa il convingem pe fiul nostru sa incerce (macar) sa mearga la…
Citeste mai mult...
8 ianuarie 2024

Neuroplasticitatea in randul copiilor – extras din cartea Acad. Prof. Dr. Leon Danaila

Sunt ceva ani de cand sunt fascinata de neuroplasticitate, cu atat mai mult cu cat am vazut ca mare parte din activitatea pe care eu o desfasor cu copiii, are foarte mare legatura cu acest subiect. Toate exercitiile si toate jocurile pe care eu le parcurg cu copiii (si nu…
Citeste mai mult...
1 ianuarie 2024

Cu ce ganduri pasesc in 2024?

Este 1 ianuarie 2024, sunt usor adormita dupa noaptea de Revelion, insa destul de fresh cat sa pot scrie acest text. In fiecare luna a anului trecut am tras linie si am observat atent ce a mers, ce nu a mers, ce pot imbunatati, ce trebuie reparat, la ce trebuie…
Citeste mai mult...
25 decembrie 2023

De Craciun, alege sa fi plin de iubire, nu plin de sine si de bucate!

Luna Decembrie este luna haosului, cel putin in Bucuresti asa se simte. Magazine pline, sosele aglomerate, oameni nervosi, agitati, pe fuga, disperati adesea ca nu mai gasesc produsul x la raft, sau ca nu ajunge curierul la timp cu comanda plasata. Pregatirile de Craciun sunt un motiv intemeiat de stres…
Citeste mai mult...
18 decembrie 2023

Cum ne sustinem copiii la serbarea/petrecerea de Craciun?

Sunt toti copiii capabili (emotional), sa iasa in fata, sa spuna poezia/cantecelul cu zambet si fara pic de greseala? Eu cred ca nu, mai ales daca vorbim de o varsta frageda. Cadrele didactice muncesc enorm pentru a pregati o activitate de acest gen, si incep a repeta cu 2-3 luni…
Citeste mai mult...
11 decembrie 2023

Parintele implicat este stalpul de sustinere al copilului!

Am atras in comunitatea mea si la sala de muzica totodata, parinti extraordinari! Ii vad saptamanal pe parintii copiilor de la grupa 1-3 ani, cat sunt de implicati pe parcursul atelierului muzical. Caci nu, nu este deajuns ca parintele sa fie langa copil si atat, este nevoie sa lucreze cu…
Citeste mai mult...
4 decembrie 2023

... impreuna! La ce te gandesti cand auzi acest cuvant?

… împreună! Acest cuvant mi-a ramas intiparit in minte, de la evenimentul Openminds - INCLUZIUNE & DIVERSITATE, eveniment la care am fost invitata de Monica Hozoc. Recunosc, nu eram foarte convinsa ca voi reusi sa ajung, si nici nu credeam ca ma voi regasi in subiecte. Evenimentul a avut loc…
Citeste mai mult...
27 noiembrie 2023

Sta cariera unui om intr-o diploma?

Cant ... de la 5 ani. La 5 ani am inceput sa iau lectii de pian, si tot de la 5 ani cant si vocal. Pe la 5 ani jumatate am fost pusa pe scena, alaturi de o formatie, la un eveniment din familie: acela mi-a fost botezul. Toti instrumentistii…
Citeste mai mult...
20 noiembrie 2023

Ce reprezinta pentru mine cuvantul PREMATUR?

An de an, pe data de 17 noiembrie, este Ziua Internationala a prematuritatii. In urma cu aproape 8 ani, ajungeam la spital cu membranele rupte. Habar nu aveam ca la daor 34 spre 35 de saptamani avea sa vada lumina zilei, fiul meu, Nicholas. Nasterea a trecut fulgerator, si imi…
Citeste mai mult...
13 noiembrie 2023

Ce imi doresc azi, la implinirea a 36 ani?

Stiti ce imi doresc astazi, la implinirea a 36 de ani? Imi doresc sa raman la fel de crazy si funny, sa imi pastrez amuzamentul si simtul umorului chiar si in cele mai nereusite momente. Imi doresc sa raman la fel de implicata si dedicată in meseria mea, fie ca…
Citeste mai mult...
6 noiembrie 2023

Cine poate pune diagnostic unui copil/adult?

Fiecare profesionist ar trebui si TREBUIE sa se ocupe de bucatica sa de lucru. Sunt un om multitasking in general si vedeti ca ma impart in multe directii, insa stiu carui public ma adresez, stiu ce abilitati si competente am. Asa cum un medic ortoped nu poate opera pe inimă,…
Citeste mai mult...
30 octombrie 2023

Dacă nu te pui la mintea lor, esti pierdut/ă!

"Dacă nu te pui la mintea lor, esti pierdut/ă!" - asta as spune unei persoane interesată sa lucreze cu copiii. Copiii sunt curiosi, energici, si se lipesc de oamenii care se pun la mintea lor. Eu fac tot ce pot sa ma pun la mintea lor, sa ma joc, sa…
Citeste mai mult...
23 octombrie 2023

De ce sunt atat de generoasa in mediul ONLINE?

Multi oameni ma intreaba: “de ce esti asa generoasa in mediul online? Nu te temi că unele persoane iti vor fura munca?” Sunt extrem de generoasa, si sunt de parere ca oricine poate copia un model de exercitiu, doua, trei … dar magia din cadrul atelierelor mele si felul meu…
Citeste mai mult...
9 octombrie 2023

Ce impact are atelierul muzical asupra unui copil de 1 an?

Copilăria este o perioadå crucială pentru orice persoană. Cu cât un copil primeşte mai multă stimulare, cu atât mai bună va fi dezvoltarea sa emoțională și cognitivă. MUZICA poate face parte din acest întreg proces. Iar colaborarea părintilor la desfäşurarea unei activități muzicale este extrem de importantă. Când o mamă…
Citeste mai mult...
25 septembrie 2023

Picatura cu picatura se umple paharul

Ca vorbim despre copii, despre noi in viata personala sau in cea profesionala, observ cu tristete un lucru: toata lumea doreste crestere peste noapte. Are "x" succes? Aaaa, pai asa deodata? Vreau si eu! Copilul din clasa fiului meu are concurs la inot? Clar il trimit si pe al meu,…
Citeste mai mult...
18 septembrie 2023

Comunica eficient cu elevul/copilul tau

In calitate de parinti sau cadre didactice, cred ne dorim ca Dumnezeu sa ne dea … RABDARE. Si incercam, si exersam, si testam, si ne dam de-a rostogolul, si parca adesea, fara success. Ne place puterea, ne place sa detinem controlul si sa fim autoritari, si mai cu seama, vrem…
Citeste mai mult...
12 septembrie 2023

Ganduri de inceput de an scolar

Noul an scolar nu aduce schimbari doar pentru copiii care incep cresa/gradinita/scoala, ci și pentru parinti sau dascali. Copiii au nevoie sa primeasca incredere si curaj de la parinti, sa fie siguri oricand ca le pot spune ceea ce simt, sa ii simta parteneri de drum. Atatia copii inca se…
Citeste mai mult...
5 septembrie 2023

MIT sau REALITATE?

“Cu copiii poti face ceva serios de la 4 ani incolo” - asta citeam de curand (ca si comentariu), intr-o comunitate de mamici. Ahhh! Ce m-am intristat sa citesc asta As fi avut atatea argumente, insa prefer sa vi le comunic voua, nu sa contrazic alte persoane in afara casei…
Citeste mai mult...
28 august 2023

Cea mai frumoasa zi din "VARA MEA"

Cand ati trait ultima oara un sentiment de fericire suprema, care sa va faca sa lacrimati? Eu am multe motive de bucurie si fericire, si incerc sa fiu recunoscatoare pentru toate lucrurile frumoase din viata mea, insa bucurie asa mare precum in ziua de 20 august 2023, jur ca nu…
Citeste mai mult...
21 august 2023

OMUL POVESTE - Sebastian Mastahac

La jumatatea lunii august a acestui an, am decis sa participam la o tabara de familie, organizata la Pastel Chalet (retineti acest nume - musai sa ajungeti acolo). Am fost primiti cu bucurie si ghidati pe toata perioada taberei, de o echipa extraordinara. Ei bine, in mintea mea a ramas…
Citeste mai mult...
7 august 2023

Stiti vorba aceea? Cizmarul nu are cizme ... de cele mai multe ori, e cat se poate de adevarat!

Ceea ce ii sfatuiesc pe parintii copiilor cu care lucrez, nu aplic MAI DELOC la mine Vreau sa va enumar cateva fraze pe care le aud eu saptamanal de la parintii copiilor cu care lucrez: Nu sta fara mine Nu cred ca va intra Stam 5 minute sa vada cum…
Citeste mai mult...
31 iulie 2023

Momentele in care incerci sa supravietuiesti sunt, de fapt, oportunitati de a-ti ajuta copilul sa infloreasca!

Uneori, poate simți ca momentele iubitoare, importante (cum ar fi o conversatie semniticativa despre compasiune sau caracter) sunt separate de provocările parentale (cum ar fi lupta cu temele sau altà siuație de criza). Dar ele nu sunt deloc separate. Cand copilul tau este neascultator și iti răspunde, când ti se…
Citeste mai mult...
24 iulie 2023

Alege atent/a cuvintele pe care le rostesti, mai ales in relatia cu copiii!

Saptamanal aud de la copii: eu nu pot nu cred că imi iese este greu nu vreau sa incerc daca rade “x” de mine? sigur nu voi reusi eu nu fac azi acest exercitiu Aud aceste replici de la copii de peste 3 ani, atat in gradinita, cat si la…
Citeste mai mult...
18 iulie 2023

Cum e in spatele cortinei?

As vrea sa fie toate zilele roz, colorate si vesele, dar nu sunt, că doar sunt si eu un om normal … Dar cred că cea mai grea parte a meseriei mele ca artist si chiar ca educator muzical, este sa arat si sa fac sa fie roz totul, chiar…
Citeste mai mult...
4 iulie 2023

Care este reteta succesului?

Succesul se atinge prin parcurgerea a multi ani de munca, de esecuri, de usi inchise, de nopti nedormite. In ultima perioada am auzit si am trait niste situatii care m-au blocat putin, astfel ca am meditat putin … Uneori, aud parinti nemultumiti de evolutia copilului, dupa 2-4-6 sedinte de “ceva…
Citeste mai mult...
12 iunie 2023

Cine ma face cel mai des sa plang, si mai ales de ce?

Cred că in ultimii 6 ani, am plans mai mult pentru clientii mei, decat pentru situatii reale din viata mea. Cantecele personalizate pe care eu le scriu si le cânt pentru clientii mei, au atins niste subiecte atat de sensibile, da doar inima mea stie cat i-a crescut tesniunea. Va…
Citeste mai mult...
6 iunie 2023

Stiati ca in anumite culturi, producerea de muzică reprezintă o activitate cotidiană centrală?

De exemplu, indienii Mekranoti, vânăztori-culegători la origine care trảiesc în Pădurea amazoniană din Brazilia, produc zilnic muzică: femeile cântă între o oră şi douả ore dimineața și seara, iar bărbații cântă foarte devreme în fiecare zi (în jur de 4:30 dimineața), de obicei pentru două ore și adesea pentru încă…
Citeste mai mult...
29 mai 2023

Ajutati-va copiii sa zboare, nu le taiati aripile!

Sunt persoane care reusesc sa ne taie aripile inca de mici copii. Uitandu-ma la “Geanina de azi”, care acorda cu lejeritate un interviu, as zice că nici nu visam acum 25 de ani ca ma voi vedea in aceasta postura. In clasa a patra se intampla ca invatatoarea sa ii…
Citeste mai mult...
23 mai 2023

Nu te bucura doar de premiu, fii recunoscator si pentru drumul parcurs!

Doresc sa impartasesc cu voi o poveste ...“Lewis Hamilton este pilotul de Formula 1 cu cele mai multe reuşite, cu 103. Fiecare cursă de Formula 1 durează aproximativ două ore și există 23 de curse pe parcursul unui sezon. Asta înseamnă cã a petrecut aproximativ 683 de ore concurând în…
Citeste mai mult...
16 mai 2023

Este adevarat ca omul sfinteste locul?

Este sau nu adevarata vorba aceea din popor: "omul sfinteste locul?". Eu sunt de parere ca DA, si am experimentat si trait asta atat eu, ca adult, cat si in diverse situatii cu fiul meu (medici, activitati, gradinite).  Saptamana trecuta, in cadrul emisiunii “Alaturi de tine”, am fost intrebata de…
Citeste mai mult...
8 mai 2023

Vorba cantecului: "da-i 'nainte cu tupeu!"

Cred ca cel putin odata in viata ti-ai spus: "Aaa, nu e de mine! Imi e frică!" Nu imi schimb jobul, dacă … ?Nu lucrez pe cont propriu, … dacă?Nu fac un copil, … dacă?Nu imi duc copilul acolo, … dacă?Nu conduc, chiar daca am permis de 5 ani, dacă…
Citeste mai mult...
19 aprilie 2023

Ce reprezinta dezvoltarea cognitivă?

Domeniul cognitiv constă in funcții psihice precum atenția, percepția, memoria, gândirea. Stimularea acestor funcții este obiectivul principal al activităților din cadrul dezvoltării cognitive. Ce asteptari sa avem de la copii din punct de vedere cognitiv, in functie se varsta lor? Intre 0 - 2 ani: - copilul urmăreşte obiectele cu…
Citeste mai mult...
28 martie 2023

Cum iti stabilesti VALOAREA PERSONALA?

Multi dintre noi ne nastem cu un talent anume, insa pentru a-l slefui si pentru a deveni din ce in ce mai buni, e nevoie de munca si studiu. Omul care mi-a ghidat pasii in ultimii 3 ani, pe partea de dezvoltare si brand personal este Manuela Ciugudean. Cunostintele, motivatia…
Citeste mai mult...
28 martie 2023

Lasa SOARELE sa intre in viata ta!

Lasă soarele să te patrunda! Si daca nu il gasesti, caută-l. Poți gasi soarele intr-un om, in meseria ta, intr-o cauza sociala, in sufletul copilului tau, in dorinta implinita la care ai ravnit ani de zile. O lunga perioada de timp, vedeam gri tot ce e in jurul meu: mereu…
Citeste mai mult...
14 martie 2023

Cum inlaturam anxietatea copiilor nostri?

Intalnesc saptamanal diferite tipologii de copii: unii mai timizi - altii mai sociabili, unii introvertiti - altii extrovertitii, copii intelegatori care accepta ceea ce li se spune - copii care nu accepta ideea de regula. Nu de putine ori, printre mesajele primite de la parinti, se numara: “e musai sa…
Citeste mai mult...
1 februarie 2023

Reteta GRATUITA de ... BINESTARE!

Majoritatea dintre noi suntem pe pilot automat, corect?Alergam continuu, de dimineata pana seara, mintea ne este blocata in foarte multe activitati, probleme, taskuri sau lucruri marunte nesemnificative, pentru care ne stresam mai mult decat este cazul.Din sondajul facut in cercul meu de prieteni si in comunitatile social media, am aflat…
Citeste mai mult...
25 ianuarie 2023

Binecuvantare e, cand rasare soarele!

Binecuvantare e, cand rasare soarele - asa spune o piesa cantata de Feli, corect? Si fix asa e, insa cand treci prin situatii dificile, ti se pare ca nu mai vezi soarele. Am incheiat anul cu turbulente, l-am inceput cu turbulente … si tot ce fac acum e sa caut…
Citeste mai mult...
25 ianuarie 2023

Cum ii apropii pe copii de mine?

M-a intrebat o mămica (telefonic), de curand: “daca vin cu fetita mea de 2 ani si 4 luni, vei avea rabdare cu ea?”Initial am ramas blocata si nu am stiut ce sa raspund, pentru că de fel am rabdare, insa abia ulterior am inteles temerea mămicii. Fusese cu fetita sa…
Citeste mai mult...
14 decembrie 2022

Viata nu are termen de valabilitate ... expira cand nu te astepti

Viata nu e mereu roz, si e normal ca uneori sa dam piept si cu situatii neplacute. Atunci când ai parte de o tragedie sau neprevazutul te ia prin surprindere, ai impresia ca lumea s-a sfarsit. Cand ne confruntam cu probleme de zi cu zi, situatii dificile, neajunsuri, nervi, cand…
Citeste mai mult...
5 decembrie 2022

Cum va puteti confectiona un instrument MARAKAS?

E vremea lor, e vremea colindelor! Colindele sau cantecele din popor pe care le fredonam in perioada sarbatorilor, au un farmec aparte atunci cand ne acompaniem cu un instrument sau cu batai de palme. Exista nenumarate instrumente sau jucarii cu ajutorul carora putem tine ritmul, insa ce e de facut…
Citeste mai mult...
21 noiembrie 2022

Iesim din casa cu copiii cand este frig afara?

Ma amuz maxim cand in fiecare an, aud replica: "ne-a luat iarna pe nepregatite".Si recunosc, pana si noi o folosim in viata de zi cu zi, mai ales cand ne prind primii fulgi de nea cu cauciucuri de vara, corect?Nu stiu cum se simte la voi, insa pentru mine tare…
Citeste mai mult...
1 noiembrie 2022

Ce reprezintă tempo-ul, ritmul si măsura, atunci cand vine vorba de muzica?

In ultima vreme, tot mai multi medici neurochirurgi, medici specialisti, psihologi sau terapeuti, arata si argumenteaza cat de importanta este muzica in viata noastra, inca din perioada intrauterina. Pentru ca da, cam de pe la 3 luni de cand este in pantec, copilul percepe si intelege toate sunetele din exterior.…
Citeste mai mult...
5 octombrie 2022

Femeile & mamele, au nevoie de REFRESH

Paharul cu resurse se goleste din cand in cand, asadar ... trebuie reumplut! De la aceasta idee am pornit ideea atelierelor muzicale pentru femei, si de la experienta proprie in ceea ce priveste lipsa vietii sociale/ a activitatilor care sa imi faca bine, mai ales de cand am devenit mama.…
Citeste mai mult...
21 septembrie 2022

Recomandare de carte POVESTEA TA A INCEPUT DEMULT

Se pare ca toamna si-a intrat in drepturi mai repede decat ne asteptam, si de la pepene rece si apa cu gheata, trecem direct la ceai sau alte bauturi calde - in timp ce scriu, parca simt miros de cappucino cu praf de scortisoara.Eu asociez ceaiul cald cu o carte buna, citita…
Citeste mai mult...
13 septembrie 2022

Cele mai frecvente intrebari pe care le primesc de la parinti

Printre intrebarile care mi se adreseaza foarte des, se numără: - să continui sa vin cu cel mic la atelier? - e de el acest atelier? - merită să venim cu el așa mic? - dacă venim o dată pe lună e ok? - nu prea face nimic din ce…
Citeste mai mult...
22 august 2022

Mesajul emotionant al unei mamici, dupa cateva luni de prezenta cu fiica sa la atelierul muzical

După câteva luni bune de prezență la atelierul muzical, a stat la gradinită din prima zi, inclusiv la somnul de pranz. … s-a intamplat in urma cu putin timp, cu una dintre fetitele care vine la mine la atelier de cateva luni - iubita mea Raisa (o puteti vedea in…
Citeste mai mult...
26 iulie 2022

Experientele auditive prenatale ale muzicii

Desi cand eram insarcinata nu cunoasteam toate aceste noțiuni, prezentate in acest articol, am implementat cate putin din toate, dupa intuitie. Experientele auditive prenatale ale muzicii Desi noi nu suntem conştienți de acest lucru, toate sistemele noastre senzoriale încep să funcționeze înainte de a ne naşte. Dintre acestea, reacția noastră…
Citeste mai mult...
26 iulie 2022

Ce reprezinta MELOTERAPIA?

Poate ca ati auzit intamplator acest termen, MELOTERAPIA, insa niciodata nu ati fost interesati sa aflati cu ce se ocupa mai exact. Ei bine, meloterapie = terapie prin muzica. Meloterapia este utilizata pentru pacientii cu tulburari comportamentale, emotionale, schizofrenie, Parkinson etc, insa poate contribui si la reducerea anxietattii sau depresiei,…
Citeste mai mult...
8 iulie 2022

De vorba cu specialistul - Psihopedagog/Logoped si Psihoterapeut sistemic Alexandra Ivana

Geanina: Ma bucur sa te cunosc, Alexandra. Am avut onoarea sa iti cunosc si latura profesionala, dar si cea de mama. Cu toate acestea, m-as bucura sa spui si cititorilor nostri cate ceva despre tine. Invitat: Bună, sunt Alexandra, am terminat Psihopedagogie Specială și Masterul de Logopedie la Universitatea București,…
Citeste mai mult...
8 iulie 2022

Ce inseamna MOTRICITATE?

Auzim adesea termenul ”motricitate”, si recunosc, il folosesc si eu destul de des. Dar ce inseamnă MOTRICITATE? Motricitatea este un termen ce desemnează o schimbare de poziție și transformare suferită de un corp, în raport cu unele repere fixe. Dezvoltarea motricității este divizată în două subcategorii: 1. Motricitatea grosieră –…
Citeste mai mult...
8 iulie 2022

Cum pregatim copiii pentru o activitate de grup?

In primii doi ani din viata copilului meu, nu am excelat la partea aceasta de parenting: socializare, adaptare gradinita sau alt tip de activitati. Dar oare de ce? Raspunsul: pentru ca nu eram informata, sau nu am fost prea curioasa despre cum/cand se face adaptarea blanda/treptata a unui copil in…
Citeste mai mult...
15 iunie 2022

De vorba cu specialistul - Psiholog clinician specialist si Logoped Carmen Grigorescu Hotar

M-as bucura sa aflu mai multe despre tine si despre specializarea ta. Cine esti, unde locuiesti si cu ce te ocupi? Sunt Carmen Grigorescu Hotar, Psiholog clinician specialist si Logoped. Sunt din Bucuresti si ucrez atat cu copiii cat si cu adultii. Ai stiut dintotdeauna ca doresti sa studiezi psihologia?…
Citeste mai mult...
9 iunie 2022

Xilofon hand made - iata cum poti face asta acasa!

Știați acest lucru? Cu ani in urma, oamenii nu dispuneau de tehnologia din zilele noastre. Si cu toate acestea, muzica exista de cand lumea, iar oamenii niciodata nu au trait fara muzica. Desi suntem in 2023, inca sunt sute de triburi in Africa si nu numai, care isi confectioneaza instrumente…
Citeste mai mult...
29 mai 2022

Mergem cu copiii mici la petreceri de oameni mari?

Cred ca orice mama s-a gandit macar odata la asta: mergem cu copiii mici la petreceri mari, sau nu? Mă tin de multa vreme să scriu acest articol, si iată ca a sosit momentul si vă scriu acest text atât în calitate de mamă, cât si in calitate de organizator…
Citeste mai mult...
12 mai 2022

Daca iubesti profesorul, iubesti si materia!

Nu mi-a placut deloc matematica … De fapt, in clasele 1-4, am reusit sa fac fața materiei, insa in clasele 5-8, cand e de lucru … nene … am avut parte de o profesoara deloc dedicată materiei. Si stiti cum e cand esti mic … parintii te mustra si te…
Citeste mai mult...
18 aprilie 2022

De vorba cu specialistul - vocal coach Ana Maria Marti

Sunt asa mandra ca reusesc sa ma conectez (fie doar online), cu profesori si profesionisti dedicati meseriei lor! Printre acestia se numara si Ana Maria Marti, o provighetoare care ne canta si incanta tocmai din Bistrita, iar faptul ca am indragit-o asa de tare, m-a facut sa o iau la…
Citeste mai mult...
22 februarie 2022

PANDEMIA IN VIZIUNEA COPIILOR

Am scris multe poezii in ultimul an, insa aceasta este sincer, cea mai emotionanta poezie asternuta pe hartie in ultimii ani. Realitatea trista a ultimilor doi ani, concluzionata in cateva stofe. PANDEMIA IN VIZIUNEA COPIILOR Cand am aflat de pandemie, Mi-am zis: “CE MARE VESELIE!” Părinții-acasă vor lucra De mult…
Citeste mai mult...
17 februarie 2022

Cum ia naștere un cântec personalizat?

Până să aleg calea antreprenoriatului, am lucrat ca recepționeră, secretară, am vândut mașini, și am lucrat în marketing. Nu știu cum se întâmpla, însă la fiecare loc de muncă am fost desemnată să scriu invitații, texte funny, să organizez petreceri de firmă și multe altele, deci constat că drumul meu…
Citeste mai mult...
20 ianuarie 2022

Manipuleaza muzica emotiile oamenilor?

Fiecare persoană, în functie de varsta, de stare, de etapa vietii, asculta muzica cu un scop: sa isi schimbe starea in bine, sa treaca de melancolie, tristete, suferintă, sa se elibereze de tensiuni, pentru a dansa, pentru a se relaxa, sau pentru a se exterioriza. Oare are muzica puterea de…
Citeste mai mult...
5 ianuarie 2022

Prezența la o activitate de grup și acomodarea la grădiniță

De când sunt mamă, de aproape 6 ani, sunt adesea întrebata: “Care a fost cea mai grea perioada pentru tine, de cand esti mamă?”. Fără dar si poate: ACOMODAREA LA GRĂDINITĂ. Nu am uitat acea perioada, și nici nu as dori să mai trec vreodată prin acea perioada. Am simtit…
Citeste mai mult...
29 decembrie 2021

Bilantul anului 2021 - WELCOME 2022!

Este 30 decembrie, și trag linie … Analizez si calculez ce mi-a adus bun și ce nu, anul care tocmai a trecut, și ca la orice om, a fost si cu bune, si cu rele. 1. Ianuarie 2021 - nu simteam inceputul de an chiar in favoarea mea, caci se…
Citeste mai mult...
20 decembrie 2021

Intrumente muzicale potrivite de Craciun

Pentru mine este CLAR! Când spun Craciun, spun colinde și zuragalai. Bine, fie … și vin fiert cu portocală și scorțisoara. Dar cum cel mai bine mă pricep la muzică, azi vă propun un subiect specific lunii Decembrie, și anume: care sunt cele mai potrivite instrumente muzicale pe care le…
Citeste mai mult...
23 august 2021

Alegeti-vă o meserie care să vă aducă bucurie și care sa vă implinească!

Nu aș fi zis asta vreodată, dar îți poți schimba vocația peste noapte … Toată viața am fugit de copii și nu mă gandeam vreodată că eu, Geanina, voi ajunge să lucrez cu copiii. Mi-au placut mereu copiii, insa strict un zambet, 2-3 minute de joacă si câtiva pupici. Cu ani…
Citeste mai mult...
21 iulie 2021

Sunt muzica si dansul esentiale in viata copiilor?

De vorba cu specialistul - Alexandra Dascal Ciceoi - Manager Educational & Fondator " Casuta cu ghidusii" Pentru ca mi-am dorit sa aflu si parerea unui specialist cu privire la activitatile variate in viata copiilor, am dat o fuga la Alexandra, pentru a aprofunda putin acest subiect. Raspunsurile ei au…
Citeste mai mult...
15 iunie 2021

Ce învață copiii de la grupa baby în cadrul unui atelier muzical?

Până să devin mamă, aș fi băgat mâna în foc și aș fi spus că un copil înțelege muzica după 2 anișori. Eu am început să cânt pe la 4 ani, și eram convinsă că pentru a te bucura de muzică, trebuie să știi să vorbești, să te poți mișca,…
Citeste mai mult...
18 martie 2021

Cum îți dai seama dacă copilul tău are înclinații muzicale?

Sunt întrebată adesea: cum îmi dau seama dacă copilul meu are sau nu înclinații muzicale? În articolul de astăzi voi detalia acest subiect și vă voi explica și pașii prin care vă puteți testa copilul, chiar la voi acasă. Sunt mulți copii cu talent nativ, care provin din familii de…
Citeste mai mult...
30 ianuarie 2021

Scapă de teama vorbitului în public!

Una dintre marile probleme cu care ne confruntăm atât noi adulții, cât și copiii, este TEAMA DE A VORBI ÎN PUBLIC. Multe dintre temerile cu privire la vorbitul în public, ne sunt sădite în subconștient încă din copilărie, acestea fiind cauzate de diverse replici nepotrivite care ne-au fost adresate: -…
Citeste mai mult...
29 decembrie 2020

Importanta muzicii in viata copiilor

Muzica și dansul joacă un rol important în cultura noastră. Găsim muzica prezentă în multe aspecte ale vieții noastre: teatru, televiziune, filme, religie, sărbători, ceremonii. Acasă, muzica poate deveni parte a experiențelor noastre de zi cu zi. Ca părinți, ne dorim tot ce este mai bun pentru copiii noștri, motiv…
Citeste mai mult...
24 noiembrie 2020

De ce cântece și poezii personalizate?

De ce cântece și poezii personalizate? Nu de puține ori am fost întrebată:”Dar nu vrei să te lansezi, să apari la TV, să ai videoclipuri, concerte etc?”. Ei bine ... NU! Acum am 33 de ani și vă spun sincer că am avut multe oportunități prin care să îmi duc…
Citeste mai mult...
17 noiembrie 2020

Cea mai frumoasă perioadă a copilăriei mele ...

Prin clasa a doua, o colegă din școala generală, care mă știa de la toate serbările școlii, îmi spune să merg cu ea la Palatul Copiilor, să mă asculte profesoara din corul căruia făcea parte: MELORITM. Mi se părea prea mult pentru mine, îmi era teamă, credeam că doar anumiți…
Citeste mai mult...
17 noiembrie 2020

Cine sunt eu și ... cum am evoulat?

Scriu acest articol uitându-mă în urmă, și mă întreb: cum și când au zburat anii? Toți am început de undeva ... unii dintre noi am mers pe același drum, alții au schimbat direcția, după voie și nevoie. Eu am mers la țintă, și am avut norocul să reușesc să nu…
Citeste mai mult...
CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
Copyright © 2024 Geanina Studencu | Toate drepturile rezervate.
usercartmenu