Cum pregatim copiii pentru o activitate de grup?

de admin8 iulie 2022

In primii doi ani din viata copilului meu, nu am excelat la partea aceasta de parenting: socializare, adaptare gradinita sau alt tip de activitati.

Dar oare de ce?

Raspunsul: pentru ca nu eram informata, sau nu am fost prea curioasa despre cum/cand se face adaptarea blanda/treptata a unui copil in societate sau la gradinita. Dar ma bucur totusi ca m-am prins ca ceva nu e ok si am inceput sa citesc, sa particip la seminarii, workshopuri, si hop!! S-a aprins beculetul! Si se intampla adesea ca si la sala mea de muzica sa apara copii timizi, sceptici, care nu sunt chiar dornici sa participe la activitate.

Tocmai de aceea, va las cateva idei despre cum puteti ajuta copiii in procesul de pregatire pentru o activitate/etapa noua:

  1. vorbiti-i despre locul in care mergeti, din timp. Povestiti-i detaliat ce va face acolo, ce va vedea, ce se va intampla.
  2. daca exista posibilitatea, aratati-i filmulete locul in care mergeti si cu ce va avea sa faca in locul cu pricina.
  3. daca e vorba de un atelier/curs, aratati-i poze/filmari si cu persoana care tine atelierul (cum e in cazul meu).
  4. daca puteti, treceti cu masina prin zona in care se tine atelierul, sau zona in care e gradinita la care veti merge. Coborati si explicati-i ca veti merge acolo, ca va face “x,y” lucruri. Astfel, mintea lui se invata cu ideea aceasta, su ii va fi mai usor sa se acomodeze.
  5. in ziua in care ajungeti la atelierul/gradinita alese, lasati copilul sa ia pulsul locului. Nu il fortati sa intre, nu il amenintati, oferiti-i incredere ca sunteti acolo, ca va fi bine, ca asteptati sa fie pregatit.

Poate ca pentru unii copii este un proces lung si anevoios, insa desi pare calea grea, este calea sanatoasa.

Dupa ce ca mama, am esuat din acest punct de vedere cu prima gradinita, deja la urmatoarea am avut lectia invatata, iar acomodarea copilului a fost asa lina si placuta, ca nu imi venea sa cred.

Tu ce cale ai alege?

Calea usoara - lasat copil la activitate, plangand, sau calea grea - tot procesul de mai sus?

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
Copyright © 2024 Geanina Studencu | Toate drepturile rezervate.
usercartmenu