Metode de stimulare a inteligentei emotionale si intelectuale in randul copiilor

de geanina25 noiembrie 2024

Stimularea inteligenței unui copil este un proces complex care implică îmbogățirea atât a capacității intelectuale, cât și a celeI emoționale.

In acest sens, jocurile educative și interactive au un rol esențial, acestea având puterea de a deschide poarta spre gândirea creativă și a facilita învățarea intuitivă a rezolvării problemelor.

Atunci când un copil se angajează în jocuri care solicită gândirea laterală și strategică, se întăresc fundamentele unei minți agere și ale unei capacități de adaptare rapidă la noi provocări.

LECTURA și imersiunea în lumi narative diverse prin intermediul cărților, îmbogățesc vocabularul unui copil și alimentează imaginația. In timp ce în timp ce citesc, copiii își exersează și rafinează gândirea critică învățand să distingă între diferite puncte de vedere și să evalueze argumentele.

INTERACTIUNILE SOCIALE nu trebuie subestimate în ecuația dezvoltării intelectuale și emoționale. Participarea activă în grupuri sociale îi permite copilului să practice și să dezvolte abilități de comunicare și empatie.

ARTELE SI ACTIVITATILE CREATIVE oferă un teren fertil pentru exprimarea și explorarea emoțiilor: desenul, pictura, muzica și alte forme de exprimare artistică nu sunt doar modalități de autorevelare, ci și de terapie și de echilibrare emoțională.

Prin EXEMPLUL propriu, părinții și educatorii pot transmite copiilor valori și abilități de inteligență emoțională și intelectuală. Copiii sunt observatori perspicace ai lumii adulte și tind să imite comportamentele pe care le văd în jurul lor.

Progresul pe care atat eu, cat si parintii copiilor cu care lucrez de multa vreme l-am vazut la acestia, ne-a surprins de nenumarate ori. Copiii au deprins niste abilitati de care parintii nu ii credeau capabili, considerand spre exemplu la inceputul lucrului cu mine, ca "sunt introverti, rusinosi, nu se vor adapta la atelier si nu vor reusi sa se integreze grupului". La luni distanta, aceeasi parinti imi spun ca nu isi recunosc copiii, si ca vad reale beneficii in interactiunea lor la scoala/gradi, la un loc de joaca sau in societate.

Iata cum o activitate sociala si creativa, care are la baza stimularea prin muzica, contribuie la procesul de crestere sanatoasa a copiilor nostri.

Si cum spun de fiecare data ... sa urmarim progresul, nu performanta.

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
Copyright © 2024 Geanina Studencu | Toate drepturile rezervate.
usercartmenu