De ce am ales sa dau mai departe tot ceea ce stiu?

de geanina3 iunie 2024

Am pornit de la 0 pe acest drum, al educatiei copiilor prin stimulare muzicala.

Imi amintesc de parca a fost ieri, ca pregateam lansarea primului atelier muzical, si ma intrebam continuu: chiar fac asta, ce e in capul meu?

La acea vreme, creasem doar 4 sau 5 programe de lucru pentru copii, si desi conturasem o structura pe agenda, pe categorii de varste, in mintea mea era HAOS.

Nu ma invatase nimeni ce si cum sa fac, de unde sa incep, cui si cum trebuie sa ma adresez, si cumparasem cateva instrumente dupa posibilitati, cat sa tin un atelier muzical decent.

Stiu ca dupa niste luni bune de invatare pe cont propriu din carti, sau materiale youtube din alte tari, imi cumparasem un curs de euritmie si stimulare prin muzica, din Turcia. L-am finalizat cu greu, traducand materialul, “intuind” ce vrea sa spuna profesorul in materialele video. Eram mai bulversata după curs, decat inainte de a-l parcurge. Nu as spune ca m-a ajutat, insa pentru ca in Romania nu gaseam nimic, ma “agatam” de orice gaseam, poate, poate se face lumina.

Acum, iata-ma in postura in care primesc zeci de mesaje saptamanal, mesaje prin care persoane diverse: educatori, profesori, psihilogi, asistenti din centre de batrani din tara si strainatate, imi scriu ca aplica in munca lor ceea ce vad la mine, si imi multumesc pentru faptul ca datorita continutului mele din mediul online, le usurez munca.

Este o adevarata satisfactie si implinire sa vad acest lucru.

Pe de alta parte, foarte multe persoane mi-au scris ca ar dori in detaliu informatii despre munca mea, despre metoda mea de lucru, si desi nu eram convinsa ca pot face asta, ca pot comprima intr-un curs tot ceea ce stiu, iata ca am reusit.

Si asa a luat nastere GHIDUL PRACTIC PENTRU ATELIERE MUZICALE DE SUCCES.

Dar cum poti stii dacă ghidul practic pentru ateliere de succes este pentru tine?

1. Iti doresti sa oferi copiilor din zona ta/orasul tau o activitate recreativa muzicala, dar nu stii de unde sa pornesti

2. Vrei sa ajuti copiii sa se dezvolte cu si prin muzica, dar nu ai o structura/un plan care sa te motiveze sa dai start-ul unui astfel de proiect

3. Ai cunostinte muzicale, esti pasionat/a de muzica si vrei sa iti folosesti aceste abilitati in beneficiul copiilor 4

4. Iubesti copiii si crezi cu adevarat ca muzica este un aliat in dezvoltarea acestora

5. Vrei sa aduci mai multa culoare si sens orelor de educatie muzicala din programa scolara

6. Crezi cu adevarat in beneficiile muzicii, cand vine vorba de educatie timpurie

7. Copilul tau are un ritm mai lent de invatare, si vrei sa il ajuti prin muzica si joaca sa deprinda noi abilitati pentru dezvoltare sa

Stimularea prin muzica = MAGIE!

Cu muncă, implicare si consecventa, copiii care participa la astfel de programe de dezvoltare prin muzica, au rezultate extraordinare atat la gradinita, cat si la scoala.

Multumesc tuturor pentru increderea acordata, mai cu seama parintilor care au venit cu copiii la mine, si au perseverat!

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
Copyright © 2024 Geanina Studencu | Toate drepturile rezervate.
usercartmenu