Stimularea prin muzica = DISCIPLINA HIBRIDA

de geanina13 mai 2024

Disciplina hibrida - asa era denumita stimularea prin muzica, intr-o carte citita recent.

Atat frumos mi-a sunat aceasta denumire, incat am incercat sa dezvolt ideea si sa ma gandesc exact la tot ce invata copiii in cadrul atelierul meu muzical.

Hibrid = incrucisarea a 2 genuri/soiuri

Adaptat insa la ceea ce fac eu cu copiii, este de fapt incrucisarea a mai multe activitati prin muzica & miscare, pentru ca in cadrul atelierului muzical, copiii au sansa de a se dezvolta pe foarte multe planuri. Faptul ca muzica este elementul cheie al activitatii mele, face ca procesul de dezvoltare sa fie rapid si eficient.

Obiectivul principal al activitatii pe care eu o desfasor cu copiii este de a-i face sa se simta în siguranță. Ulterior urmaresc sa ii ajut sa se exprime lejer (fara trac), sa descopere in ei noi resurse, se se comporte în felul propriu, sa se miște în ritmul propriu, sa fie spontani, sa se elibereze de tensiuni/de blocaje emoționale, sa interactioneze usor cu alții, sa se adapteze la a lucra in echipa, si mai ales sa le dezvolt imaginația muzicală.

O simpla linie melodica iti poate oferi sansa sa te exprimi (sa te eliberezi), o bataie in tamburina/toba te poate ajuta sa scapi de furia acumulata, iar un cantec cantat acapella de o voce blanda, poate calma si relaxa un grup de 10-15 copii.

Prin multitudinea metodelor aplicate in cadrul atelierului muzical (exercitii ritmice, percutie corporala, improvizatie, joc de rol), copiii au astfel sansa de a explora activitati diferite prin care sunt scosi din zona de confort si prin care isi pot dezvolta nenumarate abilitati.

Tocmai de aceea prezint mereu activitatea pe care o desfasor, ca si "stimulare prin muzica", ci nu ore de canto sau instrument. Nu ma concetrez pe dezvoltarea abilitatilor vocale, nu ii invat pe copii note muzicale si nici practicarea unui instrument muzical.

De 4 ani, testez saptamanal tot ceea ce scriu in articolele pe care vi le prezint, si uneori pare ireal chiar si pentru mine, sa vad ca 12 copii de 2 ani, se opresc din orice murmur, si ma asculta atunci cand incep sa le cant ceva, sau cand le prezint un nou instrument muzical.

Aceasta este asadar magia sunetelor si a acestei discipline hibride - STIMILAREA PRIN MUZICA.

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
Copyright © 2024 Geanina Studencu | Toate drepturile rezervate.
usercartmenu