Dacă nu te pui la mintea lor, esti pierdut/ă!

de geanina30 octombrie 2023

"Dacă nu te pui la mintea lor, esti pierdut/ă!" - asta as spune unei persoane interesată sa lucreze cu copiii.

Copiii sunt curiosi, energici, si se lipesc de oamenii care se pun la mintea lor. Eu fac tot ce pot sa ma pun la mintea lor, sa ma joc, sa ma stramb, sa ii atrag in activitatea mea si sa ii distrez.

Si da, la toate acestea adaug si valoare academica/socio emotionala, cu ajutorul activitatilor si exercitiilor muzicale saptamanale. Copiii nu asteapta cuvinte sofisticate sau complicate, ei sunt atrasi in primul rand de ceea ce le transmite omul din fata lor: ma simt safe cu acest strain, ma face sa rad, este amuzant, ma alina cand am lacrimi pe obraz?

Lucrez cu sold out de luni bune si fiecare atelier din zi de sambata este plin de magie. Unii copii vin si pleaca, altii revin, altii raman, altii revin peste multă vreme - sunt omul potrivit lor, atunci cand au nevoie, iar pentru mine e de ajuns.

Si sa nu credeti ca nu au fost si situatii cand am decis eu incheierea colaborarii cu anumiti copii - au fost adesea astfel de situatii, pentru care din mai multe motive am fost nevoita sa iau aceasta decizie, insa asta nu ma face un om rau sau un neprofesionist. De multe ori au fost scoase din context motivele pentru care am decis sa nu mai lucrez cu un copil, iar mesajele primite ulterior nu au fost cele mai frumoase. Eu stiu insa ce m-a facut, ce ma face sau ce ma va face sa iau anumite decizii, si tocmai pentru ca sunt un om corect, reactionez in consecinta.

Feedback-ul si iubirea copiilor sunt de 10 x mai puternice decat feedback-ul scris de parinti (si acesta este scris tot vazand reactia copiilor). Cand ii vad ca "se bat" pe mine, ma coplesesc cu pupici, imbratisari, mesaje si desene, simt ca sunt ceea ce trebuie pentru ei.

Vrei sa lucrezi cu copiii, sa ii atragi in lumea ta?

Fii rabdator, iubitor si zambeste - MULT!

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
usercartmenu