Ce învață copiii de la grupa baby în cadrul unui atelier muzical?

de admin15 iunie 2021

Până să devin mamă, aș fi băgat mâna în foc și aș fi spus că un copil înțelege muzica după 2 anișori.

Eu am început să cânt pe la 4 ani, și eram convinsă că pentru a te bucura de muzică, trebuie să știi să vorbești, să te poți mișca, să poți interacționa cu alți copii. Nimic mai eronat!

Pe perioada sarcinii, am citit multe cărți de maternintate, despre mediul pe care trebuie să îl oferi nou născutului, cărți care să mă ajute să fiu o mamă model (bineînțeles că nu ne iese, dar trebuie să încercăm).

Astfel că de pe atunci am aflat ce rol major are muzica în viața copilului, încă de când este în burtica mamei. El aude, simte, și se familiarizează cu tot ce se întâmplă în exterior. În cazul meu, băiețelul meu a auzit cam toate genurile muzicale până pe la 6 luni, când am luat pauză din a cânta la evenimente.

În ceea ce privește venirea pe lume a copilului, aflasem și citisem cât de mult îl ajută pe copil ca în încăperea în care se află, să existe muzică pe fundal (de preferat ambientală, de leagăn, muzică liniștitoare). Zis și făcut! Am fâcut asta încă din prima zi în care am ajuns acasă. Eram mereu uluită să văd cum bebelușul meu de 4-5-6 săptămâni reacționează la auzul vocii mele, si cum ma caută cu privirea în funcție se colțul în care mă aflu. Este și instinctual, însă pentru bebeluși, vocea mamei înseamnă sunet, un sunet liniștitor care le oferă pacea de care au nevoie.

Așadar, după un an și jumatate în care a ascultat și tot ascultat muzică, fiul meu a început să vorbească și să se exprime mai coerent. Am rămas mută să observ că știa versurile pieselor pe care le ascultase în toată perioada bebelușiei … Creierașul lui a absorbit toate informațiile din melodii, astfel că odată ce a început să vorbească, a început direct prin a cânta. Sunt convinsa 100% că muzica l-a ajutat să vorbească mai repede, să folosească cuvinte noi și diferite de la o zi la alta și să formeze propoziții destul de ușor.

Cel mai des sunt întrebată: “Ce vor face copiii de 1-3 ani la atelierul muzical? Sunt prea mici, nu înțeleg nimic!”.

Copiii sunt fantastici, iar inteligența lor ne depășește cu mult așteptările! Cu siguranță un copil de 1 an și jumatate, doi ani, nu va sta nemișcat pe scăunel, și nici nu va fi atent 100% la ceea eu exemplific, însă din cele 40 de minute petrecute la atelier, 20 sigur vor fi receptivi și curioși de ceea ce eu am în program.

Faptul că mă văd cântând, gesticulând și jucându-mă cu colegii lor, îi face și mai curioși, și sigur sunt tentați să intre în “hora” noastră.

În cadrul atelierului, rolul părintelui care însoțește copilul este foarte imporant: în primul rând, copilul se simte în siguranță, căci mami/tati sunt acolo. În al doilea rând, copilul se joacă și se conectează cu părintele și altfel decât o face acasă sau în parc. Nu în cele din urmă, datorită pieselor & jocurilor atent alese pentru vârsta lor, copiii vor învăța prin muzică, o sumedenie de lucruri: culorile, cifrele, părțile corpului (atât în engleză cât și în română), vor cânta, vor dansa, se vor familiariza cu muzica, vor testa diverse instrumente muzicale/ritmice, și se vor distra.

Este absolut minunat faptul că cei mici se pot bucura de astfel de activități, menite să le dezvolte creativitatea, motricitatea, atenția distributivă și vocabularul, totodată.

Prezența la atelierul muzical este un start extraordinar pentru părinții care doresc ca pe viitor, copiii să performeze în acest domeniu.

Muzica este viață, liniște și armonie.

Dragi copii, vă aștept în casa mea cu brațele deschise!

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
usercartmenu