Alegeti-vă o meserie care să vă aducă bucurie și care sa vă implinească!

de admin23 august 2021

Nu aș fi zis asta vreodată, dar îți poți schimba vocația peste noapte …

Toată viața am fugit de copii și nu mă gandeam vreodată că eu, Geanina, voi ajunge să lucrez cu copiii. Mi-au placut mereu copiii, insa strict un zambet, 2-3 minute de joacă si câtiva pupici. Cu ani in urmă, când ma “loveam” de ei la evenimente, nu stiam pe unde sa fug: ma oboseau, mă nelinisteau și nu eram in elementul meu in prezenta lor.

Cine, ce, cum a schimbat toate acestea? Se pare că maternitatea si venirea pe lume a băiețelului meu. Înca de pe perioada sarcinii am fost atrasa de carti de parenting, psihologia copiilor si moduri de a le fi alaturi de cand se nasc și pâna când … vor ei (Nicholas imi spune ca el si iubita lui vor locui cu mine, doar ca sa nu plece de acasa).

Tot alături de fiul meu am realizat cât de importantă este muzica în viața copiilor. Auzeam și citeam peste tot: ascultați muzică în sarcină, ascultați muzică acasă, ascultați muzică atunci când aduceți copilul acasă, căci vi se va schimba starea în bine. Și așa a fost. Nu de puține ori, Nicholas a adormit și s-a liniștit cu muzică.

În urmă cu un an, viața a avut planuri noi cu mine și iată-mă in punctul in care lucrez cu zeci de copii cu caractere diferite, care ma testeaza si ma invata lucruri noi zi de zi.

Și iată ce am observat în ultima perioadă:

1. Participarea in comun la activități muzicale facilitează crearea legăturilor sociale. Acest lucru este important pentru dezvoltarea socială a bebeluşilor, inlesnind stabilirea unor interacțiuni pozitive cu persoanele care au grijă de ei.

2. Producerea de muzică in cadrul unui grup, la orice vârstă, implică un puternic element de socializare, care contribuie la apariția unui sentiment de apartenență; de asemenea, activitatile muzicale din afara şcolii sprijină dezvoltarea prieteniilor cu persoane cu personalități similare, încrederea de sine sporită si rețele sociale strânse.

3. In ansamblu, producerea de muzicả în cadrul unui grup îi ajută pe copii să-și îmbunătățească abilitățile sociale și de comunicare, spiritul de colaborare și de lu eu in echipă.

Simt că misiunea mea este sa ii ajut pe copii sa se dezvolte armonios, prin darul cu care am fost inzestrată.

Acum pot spune: e o bucurie sa lucrez cu copiii!

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
Copyright © 2024 Geanina Studencu | Toate drepturile rezervate.
usercartmenu