Cine sunt eu și ... cum am evoulat?

de admin17 noiembrie 2020

Scriu acest articol uitându-mă în urmă, și mă întreb: cum și când au zburat anii?

Toți am început de undeva ... unii dintre noi am mers pe același drum, alții au schimbat direcția, după voie și nevoie.

Eu am mers la țintă, și am avut norocul să reușesc să nu mă abat de la traiectoria mea.

Provin dintr-o familie modestă, dar dornică de viată și mereu cu chef: mai degrabă, să vă spun sincer, provin din familie de moldoveni. Sunt născută în București, însă mai toate vacanțele le-am petrecut pe meleaguri moldovenești. De când mă știu, la noi în casă cânta muzica ... de orice fel.

Recunosc, talentul muzical mi s-a și transmis, căci mama mea a cântat mulți ani în corul bisericii catolice atât cu vocea cât și la chitară. Și cum de multe ori părinții își doresc să facă copiii lor ce nu au reușit ei, mama a pasat mingea la mine, în ceea ce privește muzica. Și bine a făcut. Acum vă spun sincer, dacă aș fi fost afonă și nu mi-ar fi plăcut să cânt, sigur nu ar fi insistat, și m-ați fi văzut azi postând articole sportive sau culinare. Dar, cum așchia nu sare departe de trunchi, am prins gustul muzicii chiar de la 4 ani.

Dumnezeule!!!

Îmi amintesc vag, că la 5 ani am cântat la un eveniment din familie, live, cu orchestră pe scenă. Și tot vag îmi amintesc că am fost atât de apreciată, încât s-au crucit toți cei prezenți atât de tare, încât nici descântul a 5 băbuțe nu m-a pus pe picioare.

Și ce a zis mama?

Ei, decât să bați mingea făr’ de folos ore în șir, hai să vedem dacă te-ar prinde un instrument.

Iată că pe la 5 ani a venit la noi acasă dl. Constantinescu (D-zeu să îl ierte). Am început timid, m-a ascultat, mi-a verificat auzul & ritmul și a decis să începem meditațiile. De la o săptămână la alta auzeam cum mă laudă alor mei:”este extraordinară, prinde repede, e foarte conștiincioasă!”.

De fapt, doar îmi plăcea ... nu simțeam că fac cine știe ce efort.

De la câțiva ani de studiu la orgă și până în prezent, am învățat de la mulți oameni extraordinari: ani de zile am cântat în corul bisericii, mai apoi am făcut parte din corul Meloritm la Palatul Copiilor, iar în adolescență am făcut parte din trupa TOP condusă de Maestrul Marcel Dragomir.

După perioada adolsecenței, m-am îndrăgostit de muzica populară (cu care am și copilărit de altfel), așa că la scurt timp după ce mi-am cunoscut soțul (~21 ani), ne-am îndreptat amândoi atenția spre evenimentele private, la care eu cânt și sunt MC, iar el pune muzică, în calitate de DJ.

Vocea trebuie antrenată continuu, motiv pentru care pun mare preț pe continuarea studiului individual.

Nu credeam că voi ajunge să dau naștere unui proiect cu cântece și poezii personalizate, cu atât mai mult unui proiect ce implică copii, dar iată că uneori, suntem provocați de viață în cel mai frumos mod.

Am devenit mamă în 2016, iar maternitatea și ceea ce mi-a transmis băiețelul meu, mi-au deschis mintea și către alte direcții. Zi de zi îi cântam diverse piese cu versuri inventate de mine, îi recitam ceea ce simțeam, astfel că prietenii apropiați au început să îmi ceară texte și melodii personalizate.

Când băiețelul meu a împlinit 3 ani, și am văzut că înțelege muzica, ritmul, că reproduce corect sunetele instrumentelor, că reproduce 100% diverse piese, am început să mă documentez mai intens despre beneficiile muzicii asupra copiilor.

Prin urmare, am gândit un proiect muzical pentu copii, care să îi ajute să evolueze armonios și astfel au luat naștere atelierele muzicale pentru copii, de unde atât copiii cât și părinții se încarcă cu valoare și energie pozitivă.

Acestea fiind spunse, sunt înconjurată de muzică, mi-am urmat planul și sunt mândră că cei care sunt în preajma mea primesc de la mine ceea ce au nevoie: emoție, bucurie, valoare.

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
Copyright © 2024 Geanina Studencu | Toate drepturile rezervate.
usercartmenu