Experientele auditive prenatale ale muzicii

de admin26 iulie 2022

Desi cand eram insarcinata nu cunoasteam toate aceste noțiuni, prezentate in acest articol, am implementat cate putin din toate, dupa intuitie.

Experientele auditive prenatale ale muzicii

Desi noi nu suntem conştienți de acest lucru, toate sistemele noastre senzoriale încep să funcționeze înainte de a ne naşte. Dintre acestea, reacția noastră la muzică pare să fie cea mai importantă. Informația primită prin intermediul sunetului este mai diversă și poartă o mai mare încărcătură informațională decât celelalte sensuri, deşi sunetul e înăbuşit.

In pântec, suntem expusi la vocea, respirația, bắtăile inimii, sistemul digestiv, mişcările corporale și paşii mamei. Avem, de asemenea, informați despre starea fizică și emoțională a mamei noastre. După pragul de 28-30 de såptămâni de gestație, capacitatea noastră de a reacționa la sunete externe este pe deplin formată. Atunci când avem un mediu auditiv bogat, ne creşte și finețea auzului.

Bebeluşii recunosc muzica pe care au auzit-o în pântec atât înainte, cât și imediat după naştere. Suntem mai atenți la și ne liniştim mai repede dacă auzim melodiile pe care mamele noastre le-au ascultat zilnic în ultimele trei luni de sarcină.

Asta înseamnă că imersiunea noastră în cultura muzicalä – sau lipsa acesteia - începe de dinainte de a ne naşte, deşi un număr limitat de copii nenăscuți pot experimenta amuzie sau pot fi surzi, ceea ce le va afecta dezvoltarea muzicală.

Nu mare mi-a fost mirarea sa constat la cele 8-9 luni ale fiului meu, ca se linistea si adormea mai usor cand la radio incepea o anume piesa (in casa, de cand am sosit de la materninate, a avut muzica pe fundal). Piesa preferata pe care a adormit si pe care am ascultat-o pe repeat cred ca jumatate de an a fost "Vals - Smiley". Este adevarat ca pe ttoata perioada sarcinii, la nuntile la care am cantat, aceasta piesa a fost aleasa de majoritatea mirilor la dansul de deschidere. Incredibila asociere, insa cu atat mai mult constat si confirm ca este total adevarat ceea ce arata studiile.

Muzica este benefica in vietile noastre si ale copiilor nostri, inca dinainte de a se naste.

Foto - 2015 - luna 7 de sarcina 

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
usercartmenu