Nu te bucura doar de premiu, fii recunoscator si pentru drumul parcurs!

de geanina23 mai 2023
Doresc sa impartasesc cu voi o poveste ...

“Lewis Hamilton este pilotul de Formula 1 cu cele mai multe reuşite, cu 103. Fiecare cursă de Formula 1 durează aproximativ două ore și există 23 de curse pe parcursul unui sezon. Asta înseamnă cã a petrecut aproximativ 683 de ore concurând în decurs de 15 anı; aici nu intră la socoteala califcările sau sesiunile de antrenamente. Pentru a fi în formå maximå în sezon, Hamilton petrece, de asemenea, între cinci și şase ore pe zi făcând sn sport. Asta înseamnă că în decurs de 15 ani a dedicat acestei activităti 13 300 de ore.

Să presupunem cả, atunci când Hamilton câştigă o cursă, petrece în jur de zece minute pe podium. Asta inseamnā cã pe parcursul celor 15 ani, Hamilton a petrecut doar 0,1% din timpul dedicat sportului și curselor asta fără să luảm în calcul antrenamentele – ca învingător.”

Stiti ce cred eu?
Ca de multe ori, fie in ceea ce ne priveste, fie in raport cu copiii nostri, ne concetram prea mult pe rezultatul final, si nu pe procesul cresterii in sine.

Iata deci, ca timpul petrecut pe podium este atat de mic! Insa satisfactia reala reprezinta de fapt efortul, dedicarea, lupta, evolutia.

Vad si intampin multe situatii in activitatea mea ca educator muzical, in care parintii au asteptari nerealiste: spre exemplu, considera ca dupa 4 sedinte la atelierul muzical, copilul ar trebui sa fie adaptat, integrat, familiarizat cu ritmul, capabil sa fie in sincron cu echipa (care poate vine de 1 an sau 2 la activitate).

Sa stiti ca nu asa functioneaza!
Ganditi-va putin la voi, copii fiind: cat timp v-a luat sa invatati engleza? Cat timp ati alocat pentru a parcurge usor tabla inmultirii?
Ganditi-va la voi adulti (fara a sti eu ce job aveti): ati inceput la 19 ani pe post de conducere, ati fost angajati din prima pe salariul solicitat? Eu tind sa cred ca nu: ati evoluat in timp, in ani, ati invatat si ati crescut pas cu pas, cu niste mii de ore de muncă in spate.

Si da, vine si vremea cand urcati pe podium pentru a primi laudele.

Fiti blanzi cu voi si cu copiii vostri, bucurati-va de drumul parcurs si sarbatoriti roadele muncii voastre la momentul oportun. Nu puneti presiune, fiti rabdatori si dati-va voie sa si gresiti!

Ps: in aceasta fotografie sunt eu, in anul 1999, la o filmare la Pro TV - parte din drumul meu: scoala, repetitii, inregistrari, studio, canto, miscare scenica si filmari de 5-6 ore pentru diverse emisiuni.
CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
Copyright © 2024 Geanina Studencu | Toate drepturile rezervate.
usercartmenu