Ce reprezinta MELOTERAPIA?

de admin26 iulie 2022

Poate ca ati auzit intamplator acest termen, MELOTERAPIA, insa niciodata nu ati fost interesati sa aflati cu ce se ocupa mai exact. Ei bine, meloterapie = terapie prin muzica.

Meloterapia este utilizata pentru pacientii cu tulburari comportamentale, emotionale, schizofrenie, Parkinson etc, insa poate contribui si la reducerea anxietattii sau depresiei, la cresterea creativitatii, la imbunatatirea comunicarii dintre persoane.

Terapia prin muzica evalueaza bunastarea emotionala, sanatatea fizica, bunastarea sociala, abilitatile de comunicare si abilitatile cognitive prin raspunsurile la muzica.

Terapia muzicala este adesea capabila sa atenueze simptomele preocuparilor legate de sanatatea mintala, cum ar fi:

- depresie

- anxietate

- schizofrenie

- dependente

- autism

- tulburari de personalitate

- insomnii

- demente

- dificultati de invatare

Muzica sporeste functionarea cognitiva, sociala, emotionala si motorie, iar studiile arata rezultate pozitive in randul persoanelor care au dificultati intelectuale sau fizice, leziuni cerebrale sau Alzheimer.

Meloterapia a fost de asemenea utilizata si in tratamentul bolilor fizice cum ar fi cancerul si hipertensiunea.

Efectele pozitive ale terapiei muzicale nu se limiteaza la cei care se confrunta cu probleme fizice si psihice grave sau de lunga durata, ci aduce beneficii oamenilor intr-o varietate de situatii.

Muzica este frecvent utilizata pentru a reduce nivelurile de stres si perceptia durerii in randul mamelor in travaliu si a fost asociata cu imbunatatirea stimei de sine, a comunicarii verbale, a comportamentului prosocial, sau a abilitatilor de socializare.

Cat despre evolutia si dezvoltarea copiilor, nu mai este un secret sau o noutate faptul ca muzica are un aport extrem de important in educatia lor, fie ca vorbim de performanta, joaca prin muzica, dans, instrument sau ascultarea acasa, alaturi de cei dragi.

Va sfatuiesc asadar sa profitati oricand si oricum de frumusetea si beneficiile muzicii, fie ca o ascultati/cantati de placere, fie la alt nivel (profesional).

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
Copyright © 2024 Geanina Studencu | Toate drepturile rezervate.
usercartmenu