De ce am ales sa fiu ambasador al unui ONG ce vizeaza copiii nascuti prematur?

de geanina22 aprilie 2024

Pana sa devin ambasador al Asociatia Prematurilor, adica acum 3 ani, nu vorbisem nicaieri si cu nimeni despre nasterea prematura a fiului meu, si despre faptul ca la 2 zile de la nastere, am plecat din spital singura, fara el, el fiind nevoit sa ramana initial la terapie intensiva si mai apoi in incubator inca 7 zile, sub tratament si sub supraveghere.

Imi amintesc doar ca am fost linistita cu decizia medicilor la acel moment, ca eu sa merg acasa si sa vin de 2 x pe zi sa ii aduc lapte matern. Imi spuneam ca e pe maini bune si că medicii stiu mai bine ce au de facut. Ei bine, in momentul in care am urcat in liftul maternitatii si m-am vazut in oglinda, si fara burtă, si fară copil, am simtit ca imi pierd controlul picioarelor, si am inceput sa plang in hohote. Planuisem totul in minte: iesirea din spital, venirea tuturor acasa, insa … am ajuns acasa, si patutul era gol. Imi mangaiam burta, insa nici acolo nu mai era nimeni. Asteptam cu nerabdare programul de vizite, cat sa merg doar sa il vad, si sa mi se spuna: “azi a mancat 10 ml. Azi a facut progrese, a mancat 15-20 ml”. Fiecare ml in plus era o victorie, si de la o zi la alta, vedeam cum mai dispare cate un fir/cate o perfuzie de pe corpul lui.

Abia in ziua 7 de la nastere mi-a fost pus pe brate … nu mai tin minte ce am simtit 100%, pentru ca eram obosita, cu moralul la pamant, cu 1000 intrebari si temeri, si tot ce voiam era sa il vad acasa, in patut.

Diana Gamulescu, mama de gemeni nascuti prematur la randu-i, e omul din spatele Asociatiei Prematurilor, care in urma cu 3 ani mi-a propus sa devin ambasador al Asociatiei. Mi-a dat si timp sa ma gandesc daca accept propunerea, insa raspunsul meu afirmativ a venit pe loc.

Si iata ca de 3 ani, prin vocea mea si cu ajutorul comunitatii construite in mediul online, fac tot ce se poate pentru a strange fonduri necesare pentru dotarea maternitatilor din Romania. Fondurile si donatiile stranse an de an au in prim plan sectiile de terapie intensiva si neonatologie care au nevoie de aparatura performanta in vederea tratarii micutilor nascuti prematur.

Anul acesta, cu susținerea OMV Petrom, s-a achiziționat pentru maternitatea din Ploiesti un ansamblu format din: ventilator pentru ventilația mecanică invazivă, ventilator CPAP pentru ventilație non-invazivă, ecograf doppler portabil pentru monitorizarea intra-uterină a nou-născutului. Achiziția acestor aparate previne decesul infantil și va ajuta generații de prematuri care se vor naște la Maternitatea din Ploiești.

In Romania, la 30 de minute se naste un prematur cu probleme neurologice, motorii, neuromotorii. De cel puțin 10 ani, maternitatile nu au mai fost dotate cu echipamentele vitale in ingrijirea bebelusilor prematuri! Si ei au sansa la o viata, la o dezvoltare armonioasa, la un start sanatos in viata!

Si tu poti fi de folos micutilor eroi. Afla cum, accesand site-ul https://asociatiaprematurilor.ro.

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
usercartmenu