Parintele implicat este stalpul de sustinere al copilului!

de geanina11 decembrie 2023

Am atras in comunitatea mea si la sala de muzica totodata, parinti extraordinari!

Ii vad saptamanal pe parintii copiilor de la grupa 1-3 ani, cat sunt de implicati pe parcursul atelierului muzical. Caci nu, nu este deajuns ca parintele sa fie langa copil si atat, este nevoie sa lucreze cu el, sa se conecteze, sa parcurga impreuna exercitiile si sa se bucure de ora petrecuta impreuna.

Imaginile sau clipurile in care ii vad pe acesti parinti cantand si dansand cot la cot cu copiii sau bebelusii lor, sunt satisfactia mea suprema. Si sa stiti ca saptamanal, vin foarte multi tatici la atelierul muzical, iar bucuria e cu atat mai mare, in ideea in care multi ar fugi de o astfel de activitate ("cum sa merg eu acolo, sa dansez pe Alunelul?").

Eu am vorbit si voi vorbi ori de cate ori am ocazia despre beneficiile unei astfel de activitati in dezvoltarea copiilor, dar stiti cum e: doar prin testare si consecventa, parintii pot vedea rezultate concrete.

Va reamintesc totusi, ca un studiu din 2016 realizat la Institutul pentru Creier și Creativitate al Universității din California de Sud, a constatat că experiențele muzicale din copilărie pot accelera de fapt dezvoltarea creierului, în special în domeniile achiziționării limbajului și abilităților de citire.

Potrivit Asociației Naționale a Comercianților de Muzică (Fundația NAMM), învățarea unui instrument poate îmbunătăți învățarea matematică și chiar crește scorurile SAT.

Dar rezultatele academice nu sunt singurul beneficiu al educației și expunerii muzicale. Muzica cuprinde toate domeniile dezvoltării copilului și abilităților pentru pregătirea școlară, inclusiv alfabetizarea intelectuală, social-emoțională, motrică, limbajului și în general.

Expunerea copiilor la muzică în timpul dezvoltării timpurii îi ajută să învețe sunetele și semnificațiile cuvintelor. Dansul pe muzică îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile motorii, permițându-le în același timp să exerseze expresia de sine. Pentru copii și adulți, muzica ajută la întărirea abilităților de memorie.

Si e nevoie si de un reminder: consecventa si rutina oricarei activitatii = cheia succesului.

Alegeti ceea ce este potrivit copiilor vostri, alegeti informat, mergeti catre persoane dedicate si implicate, si implicati-va si voi in procesul de dezvoltare al copiilor!

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
Copyright © 2024 Geanina Studencu | Toate drepturile rezervate.
usercartmenu