Este adevarat ca omul sfinteste locul?

de geanina16 mai 2023

Este sau nu adevarata vorba aceea din popor: "omul sfinteste locul?".

Eu sunt de parere ca DA, si am experimentat si trait asta atat eu, ca adult, cat si in diverse situatii cu fiul meu (medici, activitati, gradinite). 

Saptamana trecuta, in cadrul emisiunii “Alaturi de tine”, am fost intrebata de moderator: “Ce mesaj ai pentru parintii care doresc sa aduca copiii la tine?”.
Am raspuns la fel cum raspund mereu:
“Sa incerce sa isi duca copiii oriunde, nu doar la mine. Sa ii duca la sport, ateliere de teatru, muzica, desen, la dans, oriunde isi gasesc locul si ii vad fericiti. Oriunde ei ca parinti vad valoare, oriunde copiii se dezvolta pas cu pas.

Nu toti copiii sunt facuti sa vina la mine, cum nu toti copiii sunt facuti sa alerge. Pentru fiecare copil exista o activitate preferata, un profesor cu care se intelege si de care se apropie.

In ceea ce priveste activitatea mea, este nevoie de cooperare din partea copilului. Este o activitate ghidată, educativa, ci nu un loc de joaca unde copilul poate face orice doreste pe tot parcursul orei. Sunt copii care pot ramane in activitate minute in sir, si copii pentru care poate e mai potrivit un optional/activitate sportiva.

Intre orice parinte si mentor/educator/profesor trebuie sa existe comunicare si respect, altfel lucrurile nu vor functiona eficient. Fiecare educator/profesor are rutina sa, metoda sa si regulile dupa care stie ca functioneaza bine. Daca 40-50 de parinti ar incerca sa ii schimbe stilul, procedura, modul de lucru, ar fi eficient si benefic pentru copii? Eu cred ca nu, ba din contra, s-ar crea si mai mult haos si confuzie pentru ambele parti.

Nu este valabil doar la aceste activitati optionale precum atelierul muzical, ci si pentru gradinita-scoala in regim full time. Deja fiul meu termina primul an de scoala, si sincer va spun ca niciodata nu am scris invatatoarei despre ce cred eu ca e bine sau nu. Discutam, comunicam, ne scriem, aflu vesti despre copil, insa nu i-am reprosat niciodata modul de predare/de disciplinare a copilului. Cu siguranta daca vreodata as observa lucruri negative, cu care nu sunt deloc de acord, metode contrare valorilor mele, mi-as spune parerea, insa pana atunci, consider ca fiecare profesionist stie sa isi faca treaba, fara presiune/sfaturi nesolicitate.

Si sa stiti ca vibe-ul, atitudinea si comportamentul copiilor spun mai mult despre un profesor decat 1000 de cuvinte.

In completare, as dori sa adaug ca indiferent de activitatea pe care o alegeti pentru copilul vostru. rezultatele nu apar nicicand peste noapte: e nevoie de munca, rabdare, perseverenta si o legatura stransa intre parinte-profesor-copil.

Pe curand!

PS: va invit sa ma urmariti si pe Facebook, Instagram, Youtube si TIK TOK - numele Geanina Studencu

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
Copyright © 2024 Geanina Studencu | Toate drepturile rezervate.
usercartmenu