Ce frumos ar fi daca ne-am vedea, fiecare de gradina sa ...

de geanina8 iulie 2024

Consider ca versurile tuturor pieselor sunt inspirate din viata reala sau din trairile celui care scrie textul piesei cu pricina, iar Tania Turtureanu sigur a stiut ca multa lume se va regasi in versurile "Ce frumos ar fi daca ne-am vedea, fiecare de gradina sa".

Nu stiu cum este in anturajul vostru, la job sau pe grupurile de parinti, insa eu vad foarte des cum oamenii sunt mai interesati de ce face vecinul, decat sa isi puna ordine in propria viata/meserie.

Pentru mine, ca artist (de aceasta data iau in calcul aceasta parte a meseriei mele), este extrem de neplacut sa primesc sfaturi nesolicitate sau sa mi se spuna ce sa fac, de la persoane neavizate care cred ca pot controla totul, insa de fapt nu stiu nimic din meseria si programul pe care eu il desfasor.

In curand se implinesc 17 ani de cand am pus bazele companiei de evenimente DJ MC NUNTA, si in toti acesti ani nu am avut deloc pauza (mai putin perioada pandemiei, cand nu a depins de noi). Consider ca atat eu cat si sotul meu avem experienta indeajuns pe aceasta arie, a evenimentelor, cat sa nu permitem unei persoane neavizate sa ne dea sfaturi necerute sau mai mult, sa ne spuna ce sa facem, "ca asa e bine".

Daca rolul meu la un eveniment este sa prezint si sa cant, de ce as merge la un ospatar sa ii spun cum sa toarne vinul in pahar? Daca treaba mea este strict sa intretin atmosfera si sa bucur oamenii de la eveniment, alta treaba nu am decat sa merg in bucatarie sa il cert pe bucatar ca nu a aranjat sarmalele orientate catre nord-vest?

Intelegi voi comparatiile mai sus mentionate ...

Si scriu acest text deoarece nu de putine ori intalnim persoane "binevoitoare" la evenimente (nu ma refer la invitati), care in loc sa depuna eforturi in a-si face bine treaba pe aria lor, prefera sa ne dicteze noua ce ar merge mai bine.

Cunosc tipologia nuntasului de nunta mai bine decat ma cunosc pe mine, slava Domnului. Stapnesc foarte bine arta vorbitului in public si mai ales a improvizatiei, si stiu exact ce am de zis, cand, cum si cui. Deseamenea, sotul meu care este DJ simte la fel de bine vibe-ul oamenilor si stie exact ce si cum sa mixeze, la momentul potrivit. Dar ce faci totusi cand la eveniment, dai de un atotstiutor care e gata sa te ghideze la fiecare pas? Eu personal, as anunta la microfon ca ne retragem in masina 2 ore, ca exista o alta persoana avizata si experimentata gata sa ne ia locul.

Sunt total de acord ca nu putem rezona si nu ne poate placea tot ce se intampla in jurul nostru, insa asta nu ne da dreptul sa invadam spatiul sau meseria unei persoane, si mai ales sa incercam din pozitie de superioritate sa ii controlam modul de lucru.

Observ din pacate aceasta tendinta si in ceea ce priveste lucrul cu copiii/zona aceasta de parenting. Ce-i drept, ajung la mine parinti extraordinari si in ultima perioada nu am avut deloc situatii neplacute sau tensionate, insa am multi prieteni cu alte meserii (educatori, terapeuti, animatori, medici), care de foarte multe ori sunt pusi de parinti sa procedeze altfel decat o fac, pentru ca "stiu ei mai bine".

Cu iertare, vad lucrurile total diferit. Nu as putea merge maine sa imi operez piciorul fracturat si sa ii spun medicului chirurg cum ar fi mai bine, ca am citit eu pe google sau am vazut in Dr. House.

Da, ca sunt cazuri izolate cand lucrurile stau total altfel, cand e nevoie sa intervenim, cand se depaseste limita bunului simt, a eticii, sau cand ne lovim de situatii care intr-adevar dauneaza, si e cat se poate de normal sa ne spunem parerea, sa luam masuri si sa intervenim.. Insa cel mai bine ar fi sa ne ingrijim de gradina noastra, sa o ajutam sa infloreasca, sa fie verde si sa nu fie atacata de daunatori.

Si apropo de interventii si ideea a-ti spune parerea, am fost si eu nevoita sa intervin si sa gestionez un caz, la una dintre primele gradinite la care a fost Nicholas: copiii ascultau manele, ceea ce nu mi se parea firesc, pentru o institutie care pune bazele educatiei unor copii de pana in 7 ani. Cred ca acela a fost unul din putinele momentele in care am simtit sa intervin si sa imi spu off-ul, insa in general, las specialistii sa isi faca treaba.

Bucurati-va de propria gradina, cresteti, evoluati, si culegeti cele mai bune roade!

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
Copyright © 2024 Geanina Studencu | Toate drepturile rezervate.
usercartmenu