Cu ce ganduri pasesc in 2024?

de geanina1 ianuarie 2024

Este 1 ianuarie 2024, sunt usor adormita dupa noaptea de Revelion, insa destul de fresh cat sa pot scrie acest text.

In fiecare luna a anului trecut am tras linie si am observat atent ce a mers, ce nu a mers, ce pot imbunatati, ce trebuie reparat, la ce trebuie sa renunt, insa cred ca fiecare dintre noi facem si un bilant general la final de an.

Am avut un an bun per total, desi primele 3 luni m-au daramat destul de tare emotional, datorita unor probleme de familie. Slava Domnului insa, ca de prin luna martie, lucrurile s-au asezat si am putut sa ma focusez pe ceea ce aveam in plan.

Dupa ce am tras linie, am ajuns la o concluzie: nu mereu putem controla totul. Sunt lucruri si situatii la care nu putem schimba nimic, si cu cat ne impotrivim mai mult sortii, cu atat mai tare agaravam. Mi-a fost greu sa accept decese in familie, probleme mari de sanatate ale membrilor familiei, dar faptul ca stateam inchisa in casa si plangeam nu ajuta cu nimic.

Cred ca daca e dat sa se intample ceva, se intampla: fie bune, fie rele. Important este sa stim cum sa le primim, cum sa gestionam emotiile pozitive sau negative, si sa ne adaptam fiecarei situatii.

Pasesc in noul an cu o rezolutie la care tot lucrez de ceva vreme, insa simt ca mai am de lucru: LIMITE. Limite in relatia cu clientii, prietenii, si chiar familia. Faptul ca spunem mereu DA, ca suntem de acord de fatada, ca ne pliem dupa nevoile altora fara a tine cont de ce simtim cu adevarat, ne poate afecta enorm starea psihica, si pentru ca am fost acolo, nu doresc sa retraiesc stari care sa ma dezechilibreze.

In calitate de antreprenor, stiu ca fara limite clare si reguli in relatia cu clientii/colaboratorii, poti esua total, si nu imi doresc asta.

Si am mai invatat in 2023: este firesc sa nu te placa toata lumea. A te place toata lumea inseamna a face pe plac tuturor si a uita de tine.

Tocmai de aceea, LIMITELE creeaza distanta fata de unele persoane care nu sunt de acord cu ceea ce spui sau cu ce faci. Imi doresc sa accept mai usor acest lucru si sa inteleg ca nu trebuie sa ma placa toata lumea, nici prietenii, nici clientii.

Sunt EU, asa cum sunt, pentru cine are nevoie cu adevarat de mine, fie ca e ruda, prieten sau client.

Sa avem un an nou asa cum ne dorim.

La multi ani!

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
Copyright © 2024 Geanina Studencu | Toate drepturile rezervate.
usercartmenu