Cum va puteti confectiona un instrument MARAKAS?

de admin5 decembrie 2022

E vremea lor, e vremea colindelor!

Colindele sau cantecele din popor pe care le fredonam in perioada sarbatorilor, au un farmec aparte atunci cand ne acompaniem cu un instrument sau cu batai de palme.

Exista nenumarate instrumente sau jucarii cu ajutorul carora putem tine ritmul, insa ce e de facut atunci cand magazinul de la coltul blocului este inchis sau livrarea online se face in cateva zile?

Pai e simplu: improvizam!

Dupa parerea mea, instrumentele vedeta ale lunii decembrie sunt clopoteii, zurgalaii, si marakas-urile (zdranganitoare, le spunem noi adesea).

In articolul de azi vin in ajutorul vostru cu o idee inedita, care va poate fi de folos daca doriti sa va acompaniati cand cantati un colind si nu numai.

Este vorba despre realizarea unui marakas hand made. 

Cum facem asta?

Aaveti nevoie de: o sticla de plastic de jumatate, si boabe de orez/fasole sau penne-paste. In functie de varsta copiilor vostri si in functie de riscul de a inghiti ceea ce folositi, alegeti ce este potrivit pentru voi. Sunt mici sansele ca un copil de un anisor sa desfaca dopul sticlei strans tare, insa ca masura de precautie pentru copiii mici, folositi penne/spaghetti sau obiecte ce nu pot fi usor inghitite.

Veti observa insa daca testati, ca fiecare produs introdus in sticla scoate sunete diferite: spre exemplu, orezul reproduce un sunet mai fin, mai linistit, pe cand fasolea sau penele (pastele), reproduc un sunet mai grav.

Puteti face marakas pentru intreaga familie, punand produse diferite in sticlele voastre, pentru a vedea cum suna la fiecare.

Si va propun sa va si acompaniati pe un colind preferat. Eu va dau un exemplu, ca sa aveti idee, insa puteti improviza pe piesa favorita.

Spre exemplu, pe tot parcursul piesei Jingle bells, puteti tine ritmul tinand cont de bataile 1-2, 1-2-3

Acum ca aveti si intrumentul, si metoda de a tine ritmul, la actiune va rog!

Daca va iese, m-ar bucura un clip cu voi - spor la colindat si la bani!

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
usercartmenu