Cine poate pune diagnostic unui copil/adult?

de geanina6 noiembrie 2023

Fiecare profesionist ar trebui si TREBUIE sa se ocupe de bucatica sa de lucru.

Sunt un om multitasking in general si vedeti ca ma impart in multe directii, insa stiu carui public ma adresez, stiu ce abilitati si competente am. Asa cum un medic ortoped nu poate opera pe inimă, nici eu ca artist-educator muzical nu pot face lucruri pentru care nu am competentă.

Lunar intampin situatii dificile si am discutii cu parintii, de genul: "E cam agitat, crezi ca are ADHD? Doamna educatoare ne-a trimis la psihiatru, crezi ca are AUTISM? Auzi, dar tu cum il vezi? E incet rau? E super haotic, ce zici, oare e bolnav?"

Cel mult, eu pot da un feedback despre participarea/cooperarea copilului la atelier, insa in nici un caz nu sunt in masura sa pun diagnostic unui copil.

Este un subiect extrem de delicat, si din pacate, din ce in ce mai multi copii se confrunta cu diverse tulburari. Insa repet, compententele mele nu imi permit sa transmit informatii eronate familiei, si nici nu imi pot da cu parerea, chiar daca vad sau simt ca ceva nu este in regula. Asa cum explicam si mai sus, pot oferi detalii despre cum s-a comportat copilul la atelier, despre cum a relationat cu colegii, despre cat de concentrat a fost, despre agilitatea de a imita ceea ce arat, insa in nici un caz nu veti auzi de la mine: "CRED CA FIUL/FIICA DVS. ARE PROBLEMA X".

Aceasta competenta revine unui psiholog clinician/psihiatru, iar pentru orice tip de evaluare-diagnostic, va recomand sa aveti o intalnire cu Carmen Grigorescu Hotar, psiholog clinician/logoped, pe care o gasiti in cadrul clinicii Medicum. O gasiti deasemenea pe Carmen si pe retelele sociale, sau pe site-ul www.carmengrigorescu.ro, unde ofera saptamanal informatii si articole de maxim interes.

Carmen ma indruma adesea in diverse situatii cu copiii/parintii, si ma ajuta chiar si pe mine sa pot face fată momentelor tensionate.

Carmen Grigorescu Hotar are toate cunostintele si abilitatile necesare pentru a va indruma pe voi sau pe copiii vostri, iar printre certificarile ei se numara:

  • Certified NeuroMuscular Taping Professional Training Course NeuroMuscular Taping Pediatric Rehabilitation: Cognitive-communication and oral skills and approach to feeding, breathing and swallowing, David Blow-Taping Neuromusculare Institute, Wilmington, Delaware, USA
  • Mediator Feuerstein, The Feuerstein Institute
  • Master Sex Terapie, Institutul de Sexologie
  • Master Terapia logopedica in procesele de comunicare, Universitatea din Bucuresti
  • Master Psihologie clinica, Hipnoza si Psihoterapii de scurta durata, Universitatea Titu Maiorescu, Bucuresti
  • Master Administrarea si Dezvoltarea Resurselor Umane, Universitatea din Bucuresti
  • Facultatea de Sociologie-Psihologie, Universitatea Spiru Haret din Bucuresti
  • Atestat Psiholog Clinician Specialist, Colegiul Psihologilor
  • Formator in cadrul proiectului european „Interventii terapeutice in recuperarea persoanelor cu TSA” (activitate de monitorizare a terapeutilor) , Colegiul Psihologilor
  • Lector conferinte nationale si internationale

Este extrem de important si sanatos pentru noi si pentru cei din jurul nostru, sa ne rezumam la activitatea/competenta pe care o stapanim, altfel este posibil sa facem mai mult rau decat bine.

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
Copyright © 2024 Geanina Studencu | Toate drepturile rezervate.
usercartmenu