Sambata ce a trecut, site-ul www.demeseriefemeie.ro a implinit un an, astfel ca a avut loc un mare eveniment, pentru a sarbatori cum se cuvine.
Mihaela Lazar, fondatoarea acestui site si totodata a comunitatii de facebook DE MESERIE FEMEIE, a ales ca si eu sa fiu speaker, alaturi de alti profesionisti extraordinari.
Initial am fost reticenta, considerand cu nu am mare lucru de spus, insa am cceptat cu bucuria invitatia. Va spun sincer, am preferat sa fiu spontana si sa nu pregatesc nimic de acasa. Am decis pe loc sa vorbesc putin despre profesia mea si despre cum am inceput sa lucrez cu copiii, vazand si auzind in jurul meu multe femei nesigure pe ele, care vor sa faca ceva/sa schimbe ceva in parcursul lor profesional, insa nu au curaj.
Si plangand la propriu, cu mainile tremurande pe microfon si cu nod in gat, le-am povestit ca in pandemie, cand toate evenimentele la care urma sa cant au fost suspendate, am intrat in panico-stres-depresie, si zile intregi m-am intrebat "cine imi plateste facturile, eu ce fac?".
Prietena mea si educatoarea fiului meu (la acea vreme), a insistat sa merg in gradinita ei, sa fac educatie muzicala cu copiii. Probabil va dati seama ce raspuns i-am dat ... "NU NU NU! Eu nu stiu, eu nu pot, eu nu vreau, eu nu sunt pregatita". Colacul meu de salvare la acea vreme au fost insistentele ei, pentru ca din 2 in 2 zile ma intreba: "E gata prezentarea? Trebuie sa o dau parintilor".
OMG ... prezentare cu ce? Cu elefantul Cici? Exclus, elefantul Cici e gratis pe you tube, nu trebuie sa vin eu sa il cant. Asadar, dupa multe insistente, mi-am facut curaj sa INCERC! Sa incerc sa aflu de pe diverse platforme din afara, cum arata si ce presupune un circle music real. Cand am vazut cata munca, structura, instrumente si lucruri sunt necesare pentru un start decent, din nou am batut in retragere. Doar ca ... ceva ma facea zi de zi sa ma intorc pe acele site-uri si sa mai urmaresc odata si inca odata.
Urmatorul pas a fost sa incep sa scriu pe foaie ce as dori, ce varste de copii sunt in gradinita, ce piese le-ar placea, ce instrumente mi-ar fi de folos ... deja pe hartie se contura o idee. Ramasese insa o problema: BANII. De unde fac rost de bani sa cumpar toate materialele de pe foaie? Cu un imprumut, cu o datorie, am INCERCAT si am reusit. Si abia dupa cateva luni de autodidact, am tinut timid primul atelier muzical in gradinita Casuta cu Ghidusii.
Repede mi-am dat seama ca ador aceasta noua misiune, si ca mi-as dori enrom sa am un spatiu separat de gradinita, insa din nou mintea mea a fost acaparata de ganduri: "daca nu merge, daca nu vine nimeni, daca nu ma descurc, de unde bani de chirie, amenajare?".
Stiti ceva? Dumnezeu a vazut dorinta mea si a stiut ca vreau sa imi pun inima in ceea ce doresc sa fac, asa ca mi-a adus in cale oamenii potriviti, banii putini care m-au ajutat pe moment, si chiar spatiul de care aveam nevoie.
Sa va arat cum arata spatiul ales la prima vizioanare? Cam asa ...
Sa va arat cum arata acum? Putin diferit ...
Stiti ce e diferit acum, pe langa o mocheta si 2 tablouri? E viu, are viata, are suflet, are zambete de copii si fericire. Si da, omul sfinteste locul. Credeti ca nu pot alege sa ma mut intr-un spatiu altfel? Poate mai generos, mai fancy, mai central? Stiti ce? Nu vreau! Acesta e locul in care eu am prins aripi, locul in care am plans cand venea un sigur copil la atelier, locul in care am exersat singura zile intregi. Peretii acestia stiu si cand am ras prima oara, si cand am plans a 10-a oara. Iar acest spatiu a gazduit sute de copii in ultimii 4 ani, si asta il face special. Acest spatiu ma ajuta sa lucrez cu grupe SOLD OUT in ultima vreme - e locul insufletit de mine, prin harul si daruirea primite de la cineva de Sus.
Revenind la evenimentul de sambata ... dupa ce mi-am spus povestea, multe doamne au venit la mine sa vorbim si sa ma felicite pentru sinceritate si vulnerabilitate. Din nou, multe dintre ele mi-au impartasit ca au niste planuri de business, insa le e frica sa inceapa. Le-am detaliat inca odata povestea mea si le-am sfatuit din inima sa INCERCE, sa testeze. Da, e foarte probabil sa nu mearga, nu exista o reteta a succesului - toti am avea succes din plin daca ar prescrie medicul o reteta, nu-i asa?
Munca, perseverenta, curajul si implicarea fac lucrurile sa mearga - nu vad lucrurile altfel.
Si inclusiv cresterea comunitatii DE MESERIE FEMEIE se datoreaza celor 4 cuvinte de mai sus. Comunitatea are aproape 20 mii de femei educate adunate, iar Mihaela si-a pus si sufletul si inima in cresterea si promovarea ei. Te invit asadar draga femeie, sa te alaturi grupului de facebook de meserie femeie, si sa te abonezi la newsletter-ul site-ului www.demeseriefemeie.ro, pentru a te conecta cu femei minunate si a afla de la specialisti din diverse arii, informatii valoroase.
Felicitari, Mihaela!
Cat despre voi, care sunteti la inceput de "CEVA", incercati, testati si credeti in voi!