Ce instrumente poti utiliza cand mergi la colindat?

de geanina9 decembrie 2024

Este perioada in care in toate casele, gradinitele si scolile se cant colinde, fie pentru a merge la colindat, fie pentru serbarile de sfarsit de an.

Colindele sunt minunate in orice forma ar fi cantate: acapella, cu intrumente reci, cu negative, sau cu orchestra, insa mie personal imi place tare mult sa aud colinde acompaniate de un instrument, oricare ar fi acela.

Instrumentul vedeta cu care sunt asociate colindele, este probabil clopotelul sau orice instrument care are in componenta sa clopotei (zurgalai).

Tocmai de aceea, un prim instrument pe care il recomand pentru acompanierea unui colind cantat vocal, ar fi instrumentul cu clopotei. Nu are un nume exact, intrucat pe piata se gasesc aceste intrumente in nenumarate forme, important este ca accesoriul sa contina: CLOPOTEI (bratari cu clopotei, accesorii lemn cu clopotei sau clopotei normali).

Un alt instrument potrivit in perioada colindelor, este tamburina, pentru ca deasemenea, are clopotei cu care poti tine ritmul in timp ce canti colinda preferata. Pe piata exista nenumarate modele, potrivite pentru manute mai mici sau mai mari.

Marakas - un instrument preferat de copii si usor de manuit poate fi o alta optiune, cand mergi la colindat sau cand iesi in fata, la serbarea de Craciun.

Daca esti total in pana de idei si nu poti ajunge la timp la un magazin pentru a achizitiona cele de mai sus, iti poti confectiona propriul instrument cu care sa te acompaniezi, utilizand o sticla goala de plastic de jumatate litru, si o gramajoare de boae de orez/fasole/paste - astfel, vei avea propriul marakas, care cu siguranta iti va fi de mare ajutor!

Aceste instrumente dragalase de percutie nu sunt doar un prieten de nadejde in acompanierea unei piese sau infrumusetarea acesteia, sunt foarte benefice si pentru dezvoltarea copiilor pe mai multe planuri. Iata cum copilul nu mai este concentrat doar pe a canta corect versurile/linia melodica, ci trebuie sa isi duca atentia si pe controlarea instrumentului pe care il are are mana. E nevoie sa isi sincronizeze miscarile mainii cu ritmul piesei cantate, si sa controleze miscarile intrumentului cu ritmul pieseii cantate. Cu siguranta creierul persoanei care lucreaza la dublu (voce si intrument), este foarte fericit, pentru stimularea de care are parte.

Succes la colindat!

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
Copyright © 2025 Geanina Studencu | Toate drepturile rezervate.
usercartmenu