De ce sa alegi pentru copilul tau gradinita Montessori Class Preschool?

de geanina22 august 2024

In septembrie 2023, mi s-a propus sa ma alaturi gradinitei Montessori Class Preschool, cu optionalul Music class. Avand o perioada aglomerata, cu multe proiecte in curs, am fost destul de rezervata in a raspunde afirmativ, insa atat de frumos au decurs discutiile telefonice/via email, incat am stiut dinainte de a ajunge fizic in gradinita, ca am de-a face cu oameni buni.

Prima oara am tinut un demo la cele 2 sedii din Chiajna, si va spun sincer, a fost dragoste la prima vedere atat intre mine si copii, cat si intre mine si cadrele didactice.

Am intrat cu emotii in gradinite, pentru ca asa cum copiii se tem de medii si oameni noi, la fel ma simteam si eu. Insa stiti ce au facut colegele mele din gradinita? M-au primit cu blandete si m-au acomodat exact asa cum fac cu copiii care iau prima oara contact cu colectivitatea.

Dupa scurta vreme, m-am simtit de-a casei, si faptul ca am legat o relatie frumoasa si cu mare parte din parintii copiilor, m-a ajutat mult sa imi usurez munca.

Am invatat si inca invat multe de la colegele mele din gradinitele Montessori Class Preschool, si apreciez enorm efortul lor de a indruma copiii cu blandete si bucurie. Ajung de cele mai multe ori mult mai devreme in gradinita, si observ dintr-un colt modul in care lucreaza cu copiii, tehnicile prin care reusesc sa ii linisteasca, dar mai ales, observ cum ii alina si ii strang la piept cand acestia striga: "Mi-e dor de mami!".

Gradinita Montessori Class Preschool are 3 locatii, 2 dintre ele fiind situate in Chiajna, iar a treia in zona centrala (zona Piata Alba Iulia). Sunt bucuroasa sa fac parte chiar si part time din aceasta echipa, si sa pot livra ceea ce stiu, in cele 3 locatii ale gradinitei.

Ador motto-ul de pe site al gradinitei: "Mai mult decat o scoala, un mediu pentru viata!".

Montessori Class Preschool oferă tuturor copiilor între 1,5 și 6 ani o educație echilibrată urmând învățătura Mariei Montessori. Grădinița aduce împreună un mediu frumos și bine pregătit, profesori certificați Montessori și materiale atent selecționate. Clasele MCP sunt concepute să întâmpine nevoile tuturor copiilor, iar comunitatea asigură învățarea independentă și suportul emoțional de care fiecare copil are nevoie ca să își dezvolte potențialul cu care se naște.

Clasele Montessori urmăresc principiile filozofiei Montessori ca structură și metodă de lucru.
Paleta de vârste diferite vine în întâmpinarea perioadelor senzitive prin care trec copiii în copilăria timpurie. Clasa este un mediu interactiv care dezvoltă imaginația, simțurile și independența copilului.

Clasele spațioase și luminoase oferă un mediu bine pregătit care facilitează învățarea și explorarea. Materialele estetice și atent selecționate, așezate la nivelul copilului, îl ajută pe acesta să își rafineze simțurile.

In gradinitele Montessori se respecta nevoia de independență din fiecare copil. El își dorește să facă lucrurile singur și se simte foarte fericit atunci când reușește. El devine conștient de puterea pe care o are, iar profesorii sunt doar călăuza de care copiii au nevoie în descoperirea lumii înconjurătoare.

Educația cu blândețe și respectul pentru unicitatea fiecăruia, creează o legătură neprețuită între educator, copil și părinte.

Am vazut in nenumarate randuri ca se incurajeaza puterea de alegere a fiecărui copil. Asa cum transmit si eu adesea insa, pentru asta este nevoie de reguli clare, pozitive, de așteptări clare care îl ajută pe copil să înțeleagă consecințele alegerilor lor.  Comunitatea clasei este doar o oglindă a societății în care copilul se va transforma în viitorul adult.

In functie de programa scoala, copiii au acces la:
- Zona Viaţa practică care presupune existența acelor materiale
care să susțină activităţi efectuate în viaţa de zi cu zi, care ajută
copiii să devină independenţi, încrezători în sine, ordonaţi şi să-i
înveţe să se concentreze.
- Zona Senzorial, unde copilul are acces la materiale senzoriale și
poate să distingă, să ordoneze, să clasifice şi să descrie impresii
senzoriale legate de lungime, înălţime, temperatură, greutate,
culoare, înclinare, miros, etc.
- Zona Matematică cu material specific Montessori, unde fiecare
exerciţiu se creează în jurul unor experienţe specifice care constituie
baza pentru dezvoltarea în viitor a gândirii matematice abstracte.
- Zona Limbaj, unde utilizând materialul Montessori, educatorul îl
ajută indirect pe copil să-şi îmbogățească şi să-şi perfecţioneze
limbajul.

- Zona Știinţă și cultură – Libertatea de care se bucură copilul în
mediul special creat, îi permite să experimenteze, să observe şi să
mânuiască, să exploreze, să perceapă, să descopere şi să clasifice.

​Sper sa va ajute parerea mea si sa va faca curiosi sa programati o vizita in aceasta institutie, cu incredere! Am ajuns in multe scoli si gradinite din Bucuresti cu atelierul muzical, si pot numara pe degete locurile in care m-as intoarce.

Informati-va atent atunci cand alegeti cresa/gradinita pentru copiii vostri, cautati sa rezonati cu managerul/educatorul, si aveti incredere in echipa pe mana careia va lasati copilul. Doar lucrand in echipa cu cadrul didactic, puteti vedea progres, ci nu regres.

CONTACT

Ia legătura cu mine

ADRESĂ

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 67
Roșu, comuna Chiajna, Ilfov
contact@geaninastudencu.ro

SOCIAL MEDIA

GDPR(Required)
MAILCHIMP
Copyright © 2024 Geanina Studencu | Toate drepturile rezervate.
usercartmenu