In spatele unor cifre reale, se află mii de ore de munca.
In urma cu 4 ani aveam doar o pagina de facebook, cu alta denumire fata de cea actuala, si postam haotic, asa cum simteam la acea vreme.
Am simtit ca trebuie sa lucrez putin in a ma perfectiona si familiariza cu ideea de postari, brand personal si promovare organica, astfel ca am facut niste investitii serioase in acest sens. Am muncit aproape un an, am invatat, am avut teme chiar, si mi-am creat un plan serios despre ce doresc sa prezint in social media. Tot la acea vreme mi-am creat si un cont de Instagram, cu care apropo, nu ma intelegeam deloc - mi-a luat luni bune sa inteleg cum functioneaza aceasta pltaforma.
Tot ce auzeam pe perioada cursurilor parcurse, erau cuvintele: "avatar de client, nisa, continut de calitate, autenticitate". Si ma tot intrebam: "cine e curios sa citeasca ce scriu eu, sau sa urmareasca ce fac eu?". Impostorul a stat langa mine non stop ... chiar si acum sunt zile cand isi face simtita prezenta.
Dar iata ca de la o luna la alta am inceput sa inteleg ideea de "creator de continut", si pas cu pas am creat mici comunitati in mediul online. Oamenii reactionau la postarile mele, imi scriau, si mai mult de atat, multi dintre ei chiar veneau sa lucreze cu mine.
Mi-a sarit in ochi, pe contul meu Insta, cifra 2000. Mai exact, in ultimii 3 ani si jumatate, am creat 2000 postari, sub forma de text, reel sau video. Nici una dintre postarile mele nu e goală, fara text, ba chiar detaliez si scriu mult la fiecare postare.
Crearea de continut cere timp, si mai ales CREATIVITATE, si prin continutul meu, incerc sa ajung la oamenii care au nevoie de mine, fie ca artist/solist, fie ca indrumator in dezvoltarea copiilor lor. Nu am continut perfect (poate), nu am doar fotografii din studio sau din locuri nemaivazute, insa tot ce prezint este autentic, despre omul Geanina si despre meseria mea de artist/educator muzical.
In postarile mele poate gasesti texte cu mici greseli de ortografie, pentru ca sunt om, nu robot, si nu apelez la AI pentru a scrie textele. Chiar si daca omit/gresesc, nu e pentru ca nu stiu sa scriu, ci pentru ca scriu in graba sau ma pierd in poveste. Pacat insa ca unii oameni nu vad 100 texte scrise corect, ci tind sa te “certe” pentru virgulă omisa in textul 101.
Ma bucur enorm sa ajut si sa inspir prin textele sau clipurile mele, persoane cu profesii diferite, iar in spatele cifrelor actuale ale conturile mele Facebook, Instagram si Tik Tok, sunt mii de ore de munca.
Usor nu este, mai ales daca te promovezi ca brand personal, pentru ca mereu trebuie sa aloci ore intregi materialelor foto/video, si ulterior scrierii textelor. Important este sa stii cu ce energie faci acest lucru, si care este obiectivul tau.
Concluzia mea este ca oricine poate creste in social media., daca doreste cu adevarat.
Reteta succesului nu o are nimeni 100%, insa garantat e nevoie de rabdare, munca, autenticitate si creativitate.
De cata vreme ma urmaresti?