In lucrul cu copiii, beneficiarii sunt copiii, insa clientul direct imi este parintele, corect?
Astfel ca munca mea nu se rezuma doar la activitatile cu copiii, ci si la relatia cu parintii. In 90% din cazuri, atrag familii EXTRAORDINARE, insa evident, atrag adesea si oameni pentru care nu sunt “acel ceva”.
Tocmai de aceea, enumar mai jos cateva tipuri de clienti pentru care cred ca atelierul meu muzical nu este potrivit:
1. Clienti care sunt de parere ca muzica nu ajuta in dezvoltarea copilului.
2. Clienti care sunt 100% siguri ca cel mic se va integra in colectivitate din prima zi, fara a avea contact dinainte cu alt grup de oameni - copii, si care cred ca dezvoltarea socio emotionala nu e de luat in calcul.
3. Clienti care nu accepta ca o activitate GHIDATA e bazata pe reguli, limite si rutine.
4. Clienti care se gandesc ca oricum copilul de 2-3 ani e prea mic si nu intelege nimic din ce se lucreaza.
5. Clienti care se tem (exagerat) ca la o activitate de grup vin copii bolnavi, e haos, agitatie, muzica tare si e bulversant pentru copilul lor.
6. Clienti care cred ca ar organiza mai bine activitatea/programa daca ar fi in locul meu.
Atunci cand alegem o activitate extra pentru copiii nostri, trebuie sa ne lasam ghidati de proces si sa avem incredere in indrumator. Doar asa transmitem incredere copilului si putem vedea rezultate. Daca ducem copilul la o activitate, iar in masina/acasa, vorbim urat despre profesor, clar copilul va avea deasemenea o parere negativa fata de profesor/activitate, si nu va continua sa faca cu placere ceea ce trebuie.
Va explicam cu cateva saptamani in urma, experienta noastra cu inotul ... despre cat de greu avanseaza fiul meu, despre faptul ca ii e teama, ca stagneaza, iar profesorul se scuza ca "stam pe loc". Nu conteaza ca stam pe loc, eu ca parinte am incredere in profesor si in copil, si prefer sa facem pasi mici, insa sa inaintam, decat sa il fortam/speriem, si sa refuze sa mai mearga la inot. Nici o secunda nu am acuzat profesorul de inot, ba chiar il apreciez pentru rabdarea pe care o are, pentru ca stiu ca rezultatele se vad in timp.
In ultima vreme, toate grupele de la atelierul muzical sunt SOLD OUT cu 2-3 saptamani inainte de a tine atelierul, iar aceste inscrieri vin de la parintii care vad beneficiile activitatilor mele.
Si chiar si cu o grupa baby extra, sambata, de la 9.00, locurile sunt aproape ocupate 100%.
Ce spune asta?
E muzica un aliat in dezvoltarea copiilor?