Pentru mine este CLAR! Când spun Craciun, spun colinde și zuragalai. Bine, fie … și vin fiert cu portocală și scorțisoara.
Dar cum cel mai bine mă pricep la muzică, azi vă propun un subiect specific lunii Decembrie, și anume: care sunt cele mai potrivite instrumente muzicale pe care le putem folosi de Crăciun?
Exista foarte multe tipuri de mici instrumente muzicale, pe care le putem folosi făra a fi nevoie sa stim teorie muzicala sau note muzicale.
Aceste instrumente pot fi folosite de oricine, atat de copii, cat si de adulti. Sunt instrumente ce se pot folosi la rece, adică nu au nevoie nici de cabluri, nici de baterii.
Vă prezint așadar 3 intrumente cu care va puteti acompania atunci cand cantati colinde:
▪️ ZURGĂLAI (cu clopotei) - cu acest tip de instrument (bratara cu clopotei), puteti foarte usor sa tineti ritmul piesei pe care alegeti sa o cântati. In functie de bataile colindului pe care il cantati, acompaniati-va cu acest mic instrument, iar colindul va capata o forma total diferita fată de varianta in care ar fi cantat acapella.
▪️ CLOPOȚEL - foarte multe colinde au la baza sunetul clopotelului, foarte multe urări (spre ex. plugusorul), sunt acompaniate de clopotei. Sunetul clopotelului dă culoare colindelor, iar copiii sunt fascinati de sunetul acestuia.
▪️ TAMBURINA - tamburina este deasemenea un instrument de percutie, alcatuit din mai multi clopotei. Majoritatea pieselor de Craciun pot fi acompaniate de tamburina, iar măsura/ritmul, se țin in functie de tempo-ul si ritmul pe care le au piesele ce se doresc cântate.
Toate cele 3 instrumente sunt printre preferatele copiilor, si sunt ideale pentru perioada sarbatorilor de Iarna.
Se găsesc aproape în orice magazin de juării, iar in perioada sarbatorilor, se găsesc chiar și in lanțurile mari de magazine.
PS: în caz că nu gasiti nici un astfel de intrument, puneti cateva boabe de fasole intr-o sticla de plastic, si garantez că efectul este la fel de impresionant.
Mânați, MĂI!